Assan Gıda, Japonya pazarında büyümeyi hedefliyor

Japonya pazarında büyümeyi hedefleyen Assan Gıda, Tokyo'da düzenlenen Foodex Gıda Fuarı'nda mevcut ve potansiyel müşterileriyle buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ketçap ve sos  ihracatçısı Assan Gıda, Japonya pazarında daha geniş bir yer kaplamak için Asya'nın en önemli gıda fuarlarından biri olan Foodex'te ürünlerini tanıttı.

Tokyo'da 7-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuara katılan firma salça, ketçap, mayonez ürünleri ile sos grubu ürünlerini sergiledi. Yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuar süresince mevcut ve potansiyel müşterileri ile buluşan şirket, yeni iş bağlantıları için görüşmeler yapma imkânı da buldu. 

4 kıtada, 30'dan fazla ülkeye ihraç

4 kıtada 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan firma, Orta Doğu, Kafkaslar ve Afrika'da birçok ülke için salça, Avrupa'da özellikle büyük zincir marketler için ketçap ve sos ürünleri üretiyor. Ayrıca dünyanın birçok ülkesindeki çok uluslu şirketlere hammadde olarak salça, biber salçası ve biber suyu veriyor.

Bugün 50 milyon doların üzerinde yatırım değerine sahip olan Assan Gıda, Susurluk ve Ege Serbest Bölge'de 2 tesiste faaliyet gösteriyor. Marka, tesislerini modernleştirmek üzere 6 milyon Euro'luk yeni yatırımını ise 2017 yılında tamamlamayı planlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir