Avea 'Sürdürülebilirlik Raporu'nu çocuklarla paylaştı

Avea, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılamak üzere Avealı çocukları özel bir etkinlikle bir araya getirdi ve pet şişelerden zürafa heykeli ve ağaç yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Sürdürülebilirliği her alana taşıyarak hayatın ayrılmaz bir parçası haline getirmeye odaklanan Avea, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılamak üzere Avealı çocukları özel bir etkinlikle bir araya getirdi. 

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, Avea'nın çevreci ve sürdürülebilir uygulamalarıyla "American LEED Gold Sertifikası"nı aldığı Ümraniye Teknoloji Binası'nda bir araya gelen Avealı çocuklar, etkinlikte uzman pedagoglar eşliğinde pet şişelerden zürafa heykeli ve ağaç yaptı.  

Çocuklar tarafından yapılan pet zürafa heykeli, Avea'nın Ümraniye Teknoloji Binası girişinde bir süre sergilendikten sonra yeniden değerlendirilmek üzere geri dönüşüme kazandırılacak. 

Sürdürülebilirlik vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmaları uluslararası düzeyde en itibarlı kurum olarak kabul edilen Global Reporting Initiative'den (GRI) aldığı Sürdürülebilirlik Raporu'yla onaylı hale getirerek yayınlayan Avea, American LEED Gold Sertifikası'nı da almaya hak kazandı. Böylece Avea, Türkiye'de telekomünikasyon sektöründe bu sertifikaya sahip ilk şirket oldu. Avea, aldığı raporu Avea çalışanlarının çocukları ile paylaştı. 

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Avea CEO'su Erkan Akdemir, çevre ve sürdürülebilirlik bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak üzere gerçekleştirdikleri etkinlikte Avealı çocuklarla bir araya gelmiş olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. 

Akdemir, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılamak için böyle bir etkinliğe imza attıkların vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:  

"Etkinlik sırasında çocuklarımızla yaptığımız sohbetlerimizde ise bu konuda söyledikleri ve sorularımıza verdikleri yanıtlarla bu konudan tamamen habersiz olmadıklarını da göstererek bizleri şaşırttılar. Çocukların bu bilince bu kadar erken yaşta sahip olmaları bizi çok mutlu etti. Sürdürülebilir bir geleceğin devamını getirecek olan da çevreyi bu vizyonla koruyacak olan da gelecek nesiller."  

Etkinlik sonunda Avealı çocuklar adına TEMA Vakfı'na yapılan fidan bağışı sertifikaları da çocuklara dağıtıldı. 

 
"Avea Sürdürülebilirlik Raporu"ndan çevreci rakamlar 

 e-fatura hizmetini kullanan 3,9 milyon Avea abonesi bu duyarlılıklarıyla faturalar için 2007'de yıllık 1,010 ton olan kağıt tüketiminin, 2009'da yıllık 763 tona düşmesini sağladı. e-fatura ile 2 yılda sağlanan 247 ton kağıt tasarrufuyla toplam 4 bin 199 yetişkin ağacın kesilmesi önlendi. Avea, kaynakların korunması ve verimliliği artırma çalışmaları sayesinde 1 yılda direkt ve dolaylı olarak 300 bin kilovatsaat tasarruf hedefliyor. Bu tasarruf miktarı, yaklaşık 110 hanenin yıllık ortalama elektrik tüketimine denk geliyor. Atık kağıt programı kapsamında Avea, bünyesinde toplanan yaklaşık 14 ton atık kağıdın geri dönüşümünü sağladı. Avea, geri dönüşüme kazandırılan 14 ton atık kağıt ile tam 224 yetişkin ağacın kesilmesini önledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir