Avea, BigA ile ödüle layık görüldü

Avea, bu yıl ilk kez düzenlenen En İyi Büyük Veri ve İş Analitiği Projesi Ödülleri'nde "En İyi Büyük Veri Pazarlama Projesi" ödülünün sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea, "En İyi Büyük Veri Pazarlama Projesi" ödülünün sahibi oldu. 

Avea açıklamasına göre, şirket, büyük miktarda veriyi işleyip anlamlandıracak bir platform niteliği taşıyan "BigA" Projesi ile IDC Büyük Veri ve İş Analitiği Konferans Serisi 2013'te, bu yıl ilk kez düzenlenen En İyi Büyük Veri ve İş Analitiği Projesi Ödülleri'nde "En İyi Büyük Veri Pazarlama Projesi" ödülüne layık görüldü. 

Bilişim teknolojileri uzmanlarını bir araya getiren ve 21 Kasım'da düzenlenen, dijital formatta veri üretme, daha işlemsel veri depolama gibi konuların masaya yatırıldığı konferansta, üretim, finans, teknoloji, enerji, perakende, sağlık, ulaşım ve kamu sektörlerinde pek çok proje değerlendirildi. 

"Big A" Projesi, Avea şebeke altyapısının çeşitli düğümlerinde tutulan ve değişik modüller tarafından üretilen büyük miktarda veriyi işleyerek anlamlandıran bir platform olarak geliştirildi. "BigA" sayesinde, Avea müşterilerinin oluşturduğu çağrılardan elde edilen ve müşterilerin yaşadığı teknik deneyimin yanı sıra kişilerin lokasyon bilgilerini içeren kayıtlar, kişilerin mahremiyeti BTK yönergelerince korunacak şekilde, hızlıca işlenebiliyor ve bu şekilde birçok karar destek mekanizmasına katkı sağlayacak bilgiler oluşturuluyor. 

"BigA", özellikle bankacılık/finans ve perakende sektörlerinden kurumsal Avea müşterilerine hizmet verirken, şebeke, satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri ekipleri de platformun sağladığı olanaklardan geniş ölçüde yararlanıyor.   

Ödül, Avea adına AveaLabs Birim Müdürü Salih Ergüt tarafından alınırken, Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ise Avea'nın IDC tarafından ödüle layık görüldüğü "BigA" platformunu değerlendirdi. 

Şahin, BigA projesinin, özellikle şirketlerin pazarlama faaliyetlerinde yeni bir çağ başlatacağını belirterek, ürünün, farklı sektörlerdeki markaların kullandığı pazarlama araçları arasında öne çıkacağına ve pazarlamada yeni bir dönemi başlatacağına inandığını ifade etti. 

Big Data platformuyla firmaların, özellikle yakın ve mobil pazarlama stratejilerini belirlerken nokta atışı yapacaklarına dikkati çeken Şahin, "Firmalar, kendi iç varlıklarının yönetimini iyileştirme ve müşteri memnuniyetini artırma konusunda önemli bir adım atacak. Örneğin, herhangi bir marka, bayramlarda hedef müşteri kitlesinin en çok nereye gittiğini gözlemleyip ona göre tarifeler ya da kampanyalar geliştirebilecek" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir