Avea'ya İspanyol çözüm ortağı geldi

Avea ve İspanyol Telefonica M2M alanında işbirliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea ve Telefonica M2M (makineden makineye) alanında işbirliği yaptı. Avea açıklamasına göre, imzalanan anlaşma, teknolojik iş birliğini ve bunun yanı sıra ticaret ve pazarlamaya yönelik ortak projelerin geliştirilmesini kapsıyor. İş birliği kapsamında taraflar, maliyette kayda değer azalmalarla ölçek ekonomileri oluşturabilecek ve yeni pazarların oluşmasıyla artı gelir kaynakları elde edebilecek.

Ticari girişimlerle ilgili olarak, iki şirket ortak pazarlama ve pazar analizi stratejileri geliştirmek ve tek bir SIM kartıyla farklı coğrafi bölgelerde çözümler sunmak amacıyla çalışmalarını birleştirecek. Anlaşma, aynı zamanda ulaşım, akıllı kentler, ev otomasyonu, enerji verimliliği, mobil sağlık hizmetleri ve endüstri gibi yeni alanların geliştirilmesini de kapsayacak.

İki operatör, M2M sistemlerinin birlikte çalışabilirliği ve açık standartlarını uluslararası düzeyde tanıtmak için de iş birliği yapacak. İşbirliği aynı zamanda M2M teknolojilerinin araştırma-geliştirme alanını ve cihazların ortak belgelendirmesinide kapsayacak. Telefonica ve Avea arasındaki iş birliğinin hedefleri arasında aynı zamanda iş birliği çerçevesini çok sayıda pazarı içerecek şekilde genişletmek de yer alıyor.

Avea Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadir Boysan, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Çok sayıda elektronik cihazın dijital medya aracılığıyla birbirine bağlanabildiği, bu ekipmanların uzaktan yönetimini mümkün kılan bir altyapıya dayalı bir geleceğe bakıyoruz. İş birliği, bireysel veya kurumsal, tüm Avea müşterilerinin M2M hizmetlerine dünya standartlarında erişmesini mümkün kılacak ve Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetlerine yönelik desteği sayesinde piyasaya yepyeni ürün ve hizmetlerin sürülmesini sağlayacak. Sağlık hizmetleri ve perakende şirketleri, bunların yanı sıra kamu kuruluşları ve ulaşım şirketleri de M2M teknolojisini kullanıp, aksi takdirde verimsiz bir biçimde harcanacak olan zaman, para ve iş gücünden tasarruf edecekler. Türkiye'nin önde gelen teknoloji sağlayıcılarından biri olarak, bireysel ve kurumsal, tüm müşterilerimiz için, küresel bir telekomünikasyon hizmet sağlayıcısı devi olan Telefonica'yla iş birliğimiz yoluyla, M2M iletişim hizmetlerinde yeni bir dönem açmayı hedefliyoruz."

Telefonica Digital M2M Müdürü Carlos Morales ise, "M2M sektörünün dev bir potansiyeli var. Avea ile yapacağımız bu iş birliği, yeni dikey çözümleri daha da geliştirmek ve kapsamımızı genişletmek açısından bize yardımcı olacak" değerlendirmesini yaptı.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir