Bir yılda 20 ton atık yağ topladı

CarrefourSA, "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesi kapsamında bitkisel atık yağ toplama uygulaması ile 20 ton atık yağ toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CarrefourSA, "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesi kapsamında, geçen yıl başlattığı bitkisel atık yağ toplama uygulaması ile 20 ton atık yağ topladı. 

CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesiyle çevreye zararlı bitkisel atık yağlar geri dönüşüme tabi tutularak, elde edilen gelirle engelli vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, Türkiye'de yıllık toplam 300 bin ton bitkisel atık yağ ortaya çıktığını ancak bunun sadece 20 bin tonunun toplanabildiğini vurguladı. 

CarrefourSA'nın her alanda topluma karşı duyarlı ve çevreyi gözeten adımlara imza attığına işaret eden Nane, "Kızartma amacıyla defalarca kullanılan yağlar, doğaya karıştıkları zaman geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre, bugün 1 litre bitkisel atık yağın lavabolardan dökülmesi, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor" ifadelerini kullandı. 

Atık yağların doğaya karışmasının ise tüm canlılara zarar verdiğine dikkati çeken Nane, bu doğrultuda CarrefourSA olarak çevresel farkındalık yaratmak ve çevreyi koruma bilinci oluşturmak amacıyla "Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi"ne tüm marketlerde kurdukları bitkisel atık yağ toplama noktaları ile 1 yıldır destek verdiklerini bildirdi. 

Nane, şöyle devam etti: 

"Bir yıl boyunca müşterilerimizin çevre bilinci ve hassasiyetiyle marketlerimizde 20 bin kilo atık bitkisel yağ toplayarak, ülkemizde sosyal sorumluluk kapsamında en yüksek miktarda atık yağın toplandığı bitkisel atık yağ toplama noktası olduk. Bu yağları ülke ekonomisine geri kazandırırken, toplumumuzu bitkisel atık yağların toplanması konusunda bilinçlendirmek, gençlerimize daha temiz bir çevre bırakmak istiyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir