Burgan kalan hisseleri de alabilir

Kuveytli bankacılık grubu Burgan Bank, Eurobank Tekfen'i almak için EFG Eurobank ile 355 milyon dolara anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAİ - Kuveytli bankacılık grubu Burgan Bank, Eurobank Tekfen'i almak için EFG Eurobank ile anlaştığını açıkladı. Eurobank Tekfen için 355 milyon dolar ödeyeceğini açıklayan Burgan Bank, ayrıca EFG'nin Eurobank Tekfen'e verdiği 280 milyon dolar tutarındaki borcu da devraldığını belirtti.

Satın alma işleminin tamamlanması için düzenleyici kurumlardan onay beklediğini da belirten Burgan Bank, satın alma işlemini kendi kaynakları ile finanse edeceğini kaydetti. Yunanistan ekonomisinin içinde bulunduğu borç krizi nedeniyle ülkenin ikinci büyük bankası Eurobank EFG, Türkiye'deki birimi Eurobank Tekfen'de sahip olduğu çoğunluk hisselerinin satışı için ön görüşmeler yaptığını Temmuz ayında açıklamıştı.

Kalan hisseleri de alabilir

Satışa ilişkin açıklama yapan Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Kuveytli Burgan Bank'ın Türkiye'deki KOBİ'ler için geldiğini belirterek, bankanın onlarla birlikte büyümek istediğini söyledi. Eurobank Tekfen'in hali hazırda 22 ilde 15 bin KOBİ'ye hizmet verdikleri belirten Sönmez, Burgan Bank'ın da Türkiye'deki KOBİ'lere daha yakın olmak istediğini anlattı.

Eurobank Tekfen'deki yüzde 29,26 hissesinin Eurobank EFG'ye ya da Eurobank EFG'nin satış anlaşması yapabileceği üçüncü kişilere devredilmesine imkan tanıyan bir sözleşmenin Eurobank EFG ile imzalandığını anımsatan Sönmez, "Burgan Bank, Eurobank Tekfen'deki yüzde 29,26 hisseyi de aynı fiyattan satın alabilir. BDDK üçüncü çeyreğin başına kadar onay verir diye düşünüyorum, o zamana kadar Burgan Bank'ın ek satış için zamanı var" bilgisini verdi.

Burgan Bank, Kuveyt'in en büyük yatırım şirketi olan KIPCO'nun ticari bankacılık faaliyetlerini yürütüyor. KIPCO'nun ayrıca United Gulf Bank ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren bazı finans şirketlerinde payları bulunuyor. KIPCO'nun yaklaşık yüzde 44.63 hissesi Kuveyt Emiri ve ailesine ait bulunuyor.

(Reuters)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir