Çekmez Plastik'ten, yeni ürün için Ar-Ge atağı

Farklı sektörlere poşet ve naylon torba üreten ÇekmezPlastik şimdilerde yeni bir ürün ile meşgul. Şirket,sanayi ve endüstriyel ambalaj grubuna yöneliktasarlayacağı ürünü için Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK


ADANA - Sektöre 1991'de adım atan Çekmez Plastik, sanayi ve endüstri ambalaj grubunda büyümeyi hedefl iyor. Şirket, bu hedefi için çoktan kollarını sıvadı. Yeni ürün için Ar-Ge çalışmalarına odaklanan firma, kapasite artırımına da gidecek.

Kuruluş hikayelerini anlatan Çekmez Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Sencer Çekmez, firmalarının ilk etapta 200 metrekarelik bir alanda faaliyete başladığını anımsattı. Daha sonra 800 metrekarelik alana geçtiklerini söyleyen Çekmez, 2010'da ise üretimlerini 5 bin metrekarelik alana sahip yeni tesislerinde gerçekleştirmeye başladıklarını belirtti. Çekmez, “Firmamız bir aile şirketi. 1977’de babam ve amcalarımın kurduğu Küpe Turizm AŞ ilk işletmemiz. Babam ve amcalarım 1991'de plastik sektörüne girmeye karar verdiler ve Çekmez Plastik ve Kağıt Limited Şirketi'ni kurdular. Küpe Turizm de faaliyetlerine halen devam ediyor” dedi. İlk olarak market poşet üretimi ile sektöre adım attıklarını dile getiren Çekmez, daha sonra ise naylon torba, shrink naylon, rulo naylon, plas kağıt, hışır poşet ile ürün çeşitlerini artırdıklarını belirtti. 2000'den sonra da sanayi ambalaj grubuna yönelik yatırımlarını hızlandırdıklarına dikkat çeken Çekmez, sanayi ve gıda grubu için baskılı - baskısız naylon torba, shirink naylon, kasa naylonu, lamine naylon, baskılı–baskısız hışır torba, baskılı–baskısız ağır hizmet torbaları, baskılı-baskısız rulo naylon, tekstil torbalarının üretimini gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Çekmez, “2010’da buzdolabı poşeti üretimine başladık. Sanayi ambalaj grubuna yönelik de kapasite artırımına gittik. Üretmiş olduğumuz ürünlerimizin hepsi ISO 900: 2008 kalite standartlarında ve gıda nizamnamesine uygun. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait gıda torbaları üretim izin belgelerimiz mevcut” dedi.

Bu yıl ihracat çalışmalarına ağırlık verecek

Tesislerinin yıllık ortalama 4 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu açıklayan Çekmez, kapasitelerini artıracaklarını açıkladı. Çekmez, “Birkaç projemiz var. Hem sanayiye hem de gıda ve endüstri grubuna yönelik çöp poşeti üretimi için yatırım yapacağız. Sanayi ve endüstri ambalaj grubunda büyüyeceğiz. Ayrıca bu yıl yüzde 15 kapasite artışı hedefl iyoruz” dedi. Çekmez, kapasite artışının ardından ihracat taleplerine cevap vereceklerine dikkat çekti. Geçen yıl yüzde 15 büyüdüklerini söyleyen Çekmez, bu yıl da aynı oranda bir büyüme öngördüklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir