Cemdağ, Panasonic ile el sıkıştı

Cemdağ ve Panasonic, LED aydınlatmada dev işbirliğinin ilk adımını attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ALMANYA - Türk aydınlatma firması CEMDAĞ, dünya devlerinden PANASONIC ile LED aydınlatma alanında, Almanya’da AR-GE anlaşması imzaladı. İşbirliği kapsamında, Türk, Alman ve Japon mühendislerden oluşan Ar-Ge grubu, optik tasarım, özel driver, LED alt yapısına sahip armatür ve şehir aydınlatmasına ait otomasyon ürünlerin geliştirilmesi üzerinde birlikte çalışacak. 
 
Panasonic’in Almanya’da bulunan "Lüdenscheid" tesislerinde, Panasonic Lighting Avrupa bölge müdürü Masayuki Yasufuku ile Cemdağ yönetim kurulu başkan yardımcısı Tahir Süheyl Cem,  Kasım ayında LED ürünlerin ortak üretimine başlanması için el sıkıştı. 1968’den bu yana aydınlatma armatürü ve ekipmanları konusunda üretim yapan Cemdağ bu işbirliği ile dünya standartlarında ürün geliştirmeye devam ediyor olacak. Elektrik ve elektronik ürünleri kategorisinde dünya devlerinden biri olan Panasonic grubunun ise bugün dünyada 367bin çalışanı mevcut ve yıllık cirosu ise 76 milyar Euro’ya ulaşıyor.
 
Kapasite artacak, ortak Ar-Ge Grubu kurulacak
 
Panasonic ve Cemdağ Aydınlatma’nın bir senedir üzerinde çalıştıkları sözleşme kapsamında, her iki grubun Alman, Türk ve Japon mühendislerinden oluşan ortak ARGE takımı kurulması kararlaştırıldı. ARGE takımı Optik tasarım, özel driver geliştirilmeleri, LED alt yapısına sahip armatür geliştirilmesi ve şehir aydınlatmasına ait otomasyon ürünlerin geliştirilmesi üzerine çalışacak. Bu ürünler her iki firmanın üretim tesislerinde üretiliyor olacak.
 
Cemdağ’a özel tasarlanacak LED ürünlerin, her iki firmanın da güçlü olduğu Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye pazarı ihtiyaçlarına uygun, trendleri değiştirecek yenilikte ve çok daha verimli ürünler olması öngörülüyor. Bu süreçte her iki firmanın da elektriksel ve fotometrik aydınlatma laboratuvarları ARGE takımının çalışmalarına açılacak. Cemdağ, tüm ürünlerin, her aşamada Cemdağ’ın sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da sayılı olan,  uluslararası akreditasyona sahip, 41bin metrekarelik İzmir üretim tesislerinde yer alan Goniofotometri Laboratuvarı’nda test edilecek olmasıyla önemli bir sorumluluk üstlenecek. İşbirliği kapsamında pazar ihtiyaçlarını etkin ve hızlı bir şekilde karşılayabilmek için kapasite artırımı da yapılacak.
 
Ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacak bir işbirliği
 
Cemdağ’ın ana hedefinin ışık kaynağındaki verimliliği arttırırken enerji tasarrufu sağlamak olduğunu belirten yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcı Tahir Süheyl Cem; "Kurulduğumuz 1968’den beri sadece Türkiye değil dünya pazarları için de ürünler geliştirdik. Bu vizyonumuzun meyvesi olarak da teknoloji lideri Panasonic ile yaptığımız işbirliği ile Türkiye’ye ciddi faydalar sağlayacak olmanın mutluluğu içindeyiz. İnanıyoruz ki bu sözleşme Türkiye’nin istihdamına, ihracatına ve insan kaynağına önemli katkılar sağlayacak, aynı zamanda Türkiye’deki aydınlatma pazarının yapısına yeni bir ivme kazandıracaktır " dedi.
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir