Çepaş'tan yabancı ortakla hızlı büyüme

2013 yılında İspanya'nın çelik devi Gonvarri ile gücünü birleştirerek hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan Çepaş, Karaman'daki dünyanın 2. büyük solar enerjisi projesinden de pay almayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çepaş, 2013 yılında İspanya'nın çelik devi Gonvarri ile gücünü birleştirmesinin ardından üretim alanını 3'e katlayarak hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. Ürün portföyünü ve pazar payını hızla büyüten firma, şimdi Karaman'daki dünyanın 2. büyük solar enerjisi projesinden de pay almayı öngörüyor.

Bu işbirliğiyle birlikte faaliyet alanlarına güneş enerjisi santrallerinin çelik konstrüksiyonu üretim ve montajını da katan şirket, aynı zamanda kapalı üretim alanını da 12 bin metrekareden 46 bin metrekareye çıkardı.

Süreç TÜGİAD'ın organizasyonunda başladı

Çepaş Gonvarri Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Kahraman, İspanya'nın en büyük şirketlerinden Gonvarri ile 2013 yılının son çeyreğinde ortaklık kurduklarını hatırlatırken, işbirliğinin temelinin TÜGİAD organizasyonuyla atıldığının altını çizdi. Kurulan ortaklıkla birlikte, yerel pazardan çıkıp global pazara adım attıklarını vurgulayan Kahraman, bu süreçte ihracatın büyüyen ivme ile devam ettiğini, ortaklarıyla birlikte daha önce çalışmadıkları ülkelere de ulaştıklarını anlattı.

"Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz"

İspanyol ortaklarının Türkiye pazarına büyük önem verdiğini de dile getirerek, halen Türkiye'de ortaklık kurmak üzere çalışma yapan çok sayıda yabancı firmanın varlığından haberdar olduklarını aktaran Kahraman, "Yabancı şirketlerin Türkiye'ye olan ilgisi; ülkemizin stratejik bir konumda olması, dinamik bir yapımızın olması ve en önemlisi Ortadoğu pazarına girmek istedikleri için ülkemizi bir üs olarak kullanmalarından geçiyor. Biz de Ortadoğu gerçeğini göz ardı etmeden gelecek ticaretin bu bölgede şekilleneceğinin farkında olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Birleşme öncesi ile büyük fark

Çepaş Gonvarri Group Genel Müdür Yardımcısı Erdal Yılmaz da, "Birleşme öncesi ve birleşme sonrası Çepaş'ı karşılaştırdığımızda bir kere daha uluslararası vizyonu, networkü geniş, daha çok inovatif ürünlere yönelmiş bir Çepaş olarak tarif edebiliriz. Bu da yaptığımız işlerin katma değerini artırdı" diye konuştu.

Birleşme sonrası yönetim kurulunun ikinci bir yatırım kararı aldığını ifade eden Yılmaz, 11 bin metrekarelik yatırımın 5 bin metrekarelik kısmının tamamlandığını anlattı. Verimlilik, iş sağlığı ve işçi güvenliği açısından daha yüksek bir duyarlılıkla, çalışanların sürece katıldığı bir program yürüttükleri bilgisini de veren Yılmaz, Gonvarri Drive adı verdikleri program ile dünyadaki tüm tesislerinde verimliliğin arttırılacağını söyledi.

Bu arada Yılmaz, İspanya ve Türkiye'deki nitelikli tasarımcılarıyla birlikte güneş enerjisi santrallerinin çelik konstrüksiyonlarda tasarım, üretim ve uygulama işlemini başarıyla yürüttüklerini vurgularken, dünyanın ikinci büyük solar enerji projesi olan Karaman'da da projenin bir parçası olmayı öngördüklerini bildirdi.

İstihdam kampanyasına destek veriyorlar

Bölgede yaşanan gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte ihracat yaptıkları birçok firmanın kapanması veya talepteki aşırı daralmaya karşı önlemleri hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şirket olarak istihdam kampanyasına da destek verecek şekilde faaliyet yürüttüklerini belirtti. Yılmaz, Çepaş'ın özellikle yol güvenliği alanında Türkiye'deki en iyi ve çeşitli ürün portföyüne sahip firmalardan biri olduğunu, yol güvenlik sistemi departmanlarının da her yıl yeni ürün geliştirdiğini, halen Karayolları Genel Müdürlüğü, TEİAŞ ve TEDAŞ'ın onaylı tedarikçisi olduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir