Corendon, 11 yıldır büyüyerek 2.5 milyon yolcuyu taşıdı

Türkiye ve Avrupa’da turizmde kötü bir dönem yaşanmasına rağmen Corendon Hava Yolları 2016 yılı hedeflerini koruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Merkezi Antalya’da bulunan Corendon Hava Yolları Şirketi finans Sorumlu Müdürü Olcay Türker yaptığı açıklamada, özel sektörün en büyük şirketlerinin yer aldığı ilk 500 şirket sıralamalarında, Corendon Hava Yolları’nın sürekli yükseldiğini belirtti. 600 çalışanı ve geçen yıl 688 milyon liralık cirosuyla Corendon Hava Yolları’nın en büyük 5. hava yolu şirketi olduğunu kaydeden Türker, şunları kaydetti.

‘’Çeşitli dergi ve kurumların yaptığı Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketlerini belirleyen (Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketi) araştırmalarında son 5 yıldır sürekli sıralamaları yükselerek çıkıyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren her yıl büyümekte olan şirketimizin başarısı, yapılan bağımsız araştırmalarla da ortaya konuyor ve bu bizlere yüksek motivasyon sağlıyor. 600 çalışanımız ve 688 milyon TL’nin üzerindeki ciromuzla sıralamalarda üst basamaklara çıkıyoruz. Ülkemiz için zor bir turizm sezonu olmasına rağmen, istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme stratejimiz doğrultusunda, 2016 hedeflerimizi koruyor ve önümüzdeki yıllarda da sıralamalarda daha da yükselerek yer alacağımıza inanıyoruz.”

Corendon Hava Yolları’nın özellikle Avrupa’dan Türkiye’ye düzenlediği direk uçuşlarla Türkiye’yi daha da erişilebilir kıldıklarını anlatan Türker, şöyle devam etti:

‘’2005 yılından bugüne uluslararası hava taşımacılığının önde gelen firmaları arasındaki yerimizi sağlamlaştırdık. Corendon Airlines, 11 yıl gibi kısa bir sürede yılda 2,5 milyon yolcu taşıyarak Türkiye’ye en fazla turist getiren havayollarından biri konumuna yükseldik. Hollanda tescilli kardeş şirketimiz Corendon Dutch Airlines ile birlikte sezonda 14 uçak ile operasyon yürütüyoruz. Tanıtım faaliyetlerine yaptığımız yatırımlarla Hollanda, Belçika, İskandinav ülkeleri, Almanya gibi destinasyonlarda adımızı Türkiye ile özdeşleştirdik.’’