Cyberparklı yazılım şirketleri ABD yolcusu

Türkiye’nin yazılımcı firmaları için hazırlanan ilk hızlandırma programı Amerika’da başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

ANKARA- Bilkent Cyberpark tarafından yazılım alanında faaliyet gösteren firmalar için özel olarak tasarlanan Türkiye’nin ilk hızlandırma programı ‘Cyberpark Accelerator Program’ (CAP) Amerika’da başladı.

11-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek program ile ekip, potansiyel alıcılar, yatırıcımlar ve stratejik ortaklarla bir araya gelme imkanı bulacak. Programın, firmaların ürün ihracatını geliştirmesi ve uluslararası arenada gerekli bağlantıları sağlayacak olması açısından önemi bulunuyor.

Colorado’da bulunan Innosphere Kuluçka Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve Şubat ayında başlatılan program için özel olarak seçilen firmalar, yaklaşık 1 aydır Program danışmanı Jeff Engell ile bireysel faaliyetlerin yanı sıra her hafta bir araya gelerek sektörel konular üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Ar-Ge süreçleri sonucunda ürünleri hazır hale gelmiş ve yazılım alanında faaliyet gösteren firmaları hedefleyen CAP’in ilk tur ekibi arasında DoMajor, ECAN, Seozeo, Bilişim Garaj Akademisi, Bama Teknoloji, Labris Networks, NCS.Net yer alıyor.

11-18 Nisan 2015 tarihleri arasında Amerika’da hem girişimcilik ekosistemini yakından gözlemleyecek olan CAP ekibi, aynı zamanda 5 gün boyunca potansiyel alıcılar, yatırıcımlar ve stratejik ortaklarla bir araya gelme imkanı bulacak.

Firmalar ürün ihracatını geliştirecek

Cyberpark tarafından bu sene ilk kez hayata geçirilen programın en önemli özelliğinin ise,  programa katılan firmaların ürün ihracatını geliştirmesi ve iki kez Amerika’da gerçekleştirilecek hızlandırma kampları kapsamında uluslararası arenada gerekli bağlantıları sağlayacak olması olarak vurgulandı.