"Değişen dertlere uygun derman üretiyoruz"

Yeni kampanyası “Dert Varsa Derman Axa” kapsamında çalışmalarını dijital platformlardan yürütecek olan Axa Sigorta, inovasyonun Türkiye’deki güncel çalışmalarına nasıl yansıdığını bir basın toplantısıyla anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Axa Sigorta, küresel başarısının arkasındaki itici güç olan inovasyonla küreselleşen ve dönüşen dünyaya uyum sağlamayı hedefliyor. Yeni neslin beklentilerini en üst seviyede karşılamayı amaçlayan şirket, dijital dünyada bir araya gelen müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün ve hizmetler sunuyor.

Yeni kampanyası “Dert Varsa Derman Axa” kapsamında çalışmalarını dijital platformlardan yürütecek olan şirket, inovasyonun Türkiye’deki güncel çalışmalarına nasıl yansıdığını bir basın toplantısıyla anlattı. Axa Türkiye CEO’su Guillaume Lejeune, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan ve İcra Kurulu Üyesi Özer Şimşek ve Teknik ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Başkan ve İcra Kurulu Üyesi Yavuz Ölken’in katılımıyla düzenlenen toplantıda iletişim kampanyasının ana karakterine hayat veren ünlü oyuncu Gürgen Öz de yöneticilere eşlik etti. Dünyada gerçekleşen dönüşümlere uyum sağladıklarını kaydeden CEO Guillaume Lejeune, sigorta ekosistemindeki tüm ilişkileri ve çalışma biçimlerini hızlı bir şekilde değiştiğini ifade etti. Lejeune, bu konuya biyoteknoloji ile hastalıkların tedavisinde yeni sayfalar açmak ya da daha güvenli sürüş sistemleriyle trafik kazalarıyla mücadele etmek örneklerini verdi.

“Dünyanın en yenilikçi 50 şirketinden biri”

Axa rakipleri arasından sıyrılarak dünyanın en yenilikçi 50 şirketinden biri seçildi. Sektöre yeni start-up’lar kazandırdıklarını kaydeden Lejeune, “İnovatif işbirlikleri geliştirmek noktasındaki iddiamızın bir göstergesi olarak Uber, BlaBlaCar, OuiCar, SocialCar Alibaba ve Jumia ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmaları sıralayabiliriz” dedi. İcra Kurulu Üyesi Özer Şimşek de, inavosyonu insan kaynaklarından iletişime kadar tüm iş yapış alanlarına yaydıklarını belirtti. Yeni kampanyalarında Oytunç karakterine hayat veren ünlü oyuncu Gürgen Öz ise kampanyanın kendisinin sigorta ürünlerine bakış açısını nasıl değiştirdiğini anlattı.

8 yıldır “dünyanın en değerli sigorta markası” gösteriliyor

Axa Sigorta, 8 yıldır Interbrand tarafından dünyanın 1 numaralı sigorta şirketi olarak gösteriliyor. Şirketin Teknik ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Başkan ve İcra Kurulu Üyesi Yavuz Ölken, “8 yıldır dünyanın en değerli sigorta markası seçilmemizin en önemli sebebi girişimci ruhumuz ve inovatif yaklaşımlarımızın yanı sıra dijital dönüşümdeki kararlılığımız. Önümüzdeki günlerde yapay zeka, blockchain, nesnelerin interneti, Endüstri 4.0 ve giyilebilir teknolojiler gibi alanlarda attığımız adımlarla liderliğimizi koruyacağız” dedi.

Türkiye’de kadına yönelik sigorta pazarı 2030’a kadar yüzde 10 büyüyecek

Kadınlara yönelik sigorta pazarının 2030 yılına kadar dünyada 2 katı büyüyeceği öngörülürken, Türkiye’de 10 katı büyüme bekleniyor. Kadınların sigorta tüketicisi olarak rolünün artması, sigorta alımlarında karar alan kişiler olmaları ve distribütör olarak daha ağırlıklı role sahip olmaları konularında “Herkesi daha iyi korumak için önce kadınları koruyalım” sloganıyla harekete geçen AXA Sigorta’nın bugüne kadar yayınlanan Kadın Girişimci Sigortası ve Seyahat Sağlık Sigortası filmleri 9.4 milyon kişi tarafından görüntülendi ve büyük beğeni topladı. Kampanyanın yıl sonuna kadar farklı ürünlere yönelik yeni ve eğlenceli içeriklerle devam edeceği aktarıldı.