Doğan, Akcez enerji için masada

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Holding, bağlı ortaklığı Doğan Enerji'nin, Akkök Sanayi'nin Akcez Enerji'deki hisselerinin satın ve devir alınması için görüşmelere başladığını duyurdu.

Doğan Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada başka herhangi bir ayrıntı yer almadı.

Akkök-Akenerji-Cez konsorsiyumu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından düzenlenen ihalede Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerine elektrik dağıtımını yapan Sakarya EDAŞ'ı 11Şubat 2009'da 600 milyon dolara devralmıştı.

Akenerji, iştiraki Akcez Enerji'deki yüzde 45 hissesinin, yüzde 22.5'inin şirket ortaklarından Akkök Sanayi'ye ve kalan yüzde 22.5'inin de CEZ'e toplam 140 milyon dolara satılmasına karar vermişti.

Doğan Enerji, Ağaoğlu Şirketler Grubu’na bağlı bir kısmı inşa aşamasında toplam 147 MW'lık rüzgar santraline sahip Akdeniz Elektrik ve Galata Wind Enerji şirketlerini bu yıl Temmuz ayında240 milyon euroya satın almıştı.

Doğan Holding dün de Doğan Enerji Yatırımları'nın, Seyit Ömer Termik Santrali özelleştirme ihalesine ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Doğan Enerji ile Arista Yatırım arasında Full Petrol sermayesinin yüzde 60'ını temsil eden hisse senetlerinin alımı ve devri konusunda "Hisse Alım ve Satım ve Şirketin Sevk ve İdaresine İlişkin Sözleşme" imzalandığı ve devre konu hisse senetlerinin değeri 109 milyon dolar olarak belirlendiği açıklanmış ancak bu ayın başında bu yöndeki çalışmaların askıya alındığı açıklanmıştı.