Eczacıbaşı İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu

51 projenin yarıştığı Eczacıbaşı İnavosyan Ödülleri'nin kazananı dünyada bir ilk olma unvanı taşıyan 'Metropole Klozet' ürünü ile VitrA oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - Eczacıbaşı kuruluşları arasındaki inovasyon yarışmasına, bu yıl 19 kuruluştan toplam 51 proje katıldı. VitrA Karo, Kanyon Yönetim İşletim ve Pazarlama, İpek Kağıt ve Villeroy&Boch Karo bölümleri ödüller alırken, İnovasyon Büyük Ödülü’nün sahibi, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (VitrA) oldu. VitrA’ya İnovasyon Büyük Ödülü’nü kazandıran ve en inovatif ürün kategorisinde ödül getiren ürün, Metropole Klozet oldu. Kanalsız iç hazne teknolojisi, entegre deterjan ünitesi ve taharette sıcak- soğuk su karıştırma imkanı sunan entegre ara musluğu ile maksimum hijyen teknolojilerinin bir araya getirildiği Metropole klozet, dünyada bir ilk olma unvanını taşıyor. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, inovasyonda başarının rastlantılarla olamayacağını belirterek, “Günümüz koşullarında tasarım giderek önem kazanıyor. Artık bir ürünün nerede üretildiğinin değil, nerede tasarlandığı önem kazanıyor” dedi. Bu yıl ödül için başvuran 51 projenin Eczacıbaşı Topluluğu’na sağladığı katkı 58,6 milyon dolar olurken, 1999 yılından bu yana yarışan toplam 361 projenin Topluluğa katkısı ise 253 milyon dolara ulaştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir