Enka Polimer, ihracatını artırmak istiyor

15 kişilik bir ekiple, sektörün ihtiyaçlarını karşılayan Enka Polimer, gelecek yıl için üretim kapasiteni ve ihracat oranını artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri OSB'de 2010 yılında kurulan Enka Polimer, 16 bini kapalı, 2 bin 400’ü açık alan olmak üzere 18 bin 400 metrekarelik alanda üretim yapıyor. 15 kişilik bir ekiple, sektörün ihtiyaçlarını karşılayan Enka Polimer, gelecek yıl için üretim kapasiteni ve ihracat oranını artırmayı planlıyor.

Enka Polimer fima sahibi Ayhan Çatalkaya, plastik sektörüne (poşet, kova, kablo, çuval, boru) mamul, yarı mamul malzeme, HFFR (yanma geciktirici) ve gaz alıcılar (anti gaz) ürünleri ile hizmet verdiklerini söyledi. Çatalkaya, yakın zamanda bünyelerine boru sektörü için renkli masterbatch ve mukavemet artırıcılar eklediklerini belirtti. Çatalkaya sözlerine şöyle devam etti:

"Fas ve Azerbaycan gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. İhracatın üretim ve cirodaki payı yüzde 25. Gelecek yıl için üretim kapasitemizi artırmayı ve ihracat oranını artırmayı planlıyoruz. Türkiye’de döviz riski oranı yüksek olduğu için iç pazar kapasitemizi yükseltmek istiyoruz. Bizi diğer firmalardan farklı kılan özelliğimiz müşteri isteğine göre özel ürün üretebiliyor olmamız. Sektörün en büyük sorunlarından biri zamanında yapılmayan tahsilatlar. Plastik sektörü Dünya’da çok hızlı büyüyor. Türkiye’de ise büyüme hızı daha da fazla. Yeni teknolojilerden faydalanıp, kar marjı yüksek olan ürünlere yönelmek gerektiğini düşünüyorum."