Ermak, pancar makinesi ve kule vinci üretecek

Transmikser imalatı yapan Ermak, pancar makinesi ve kule vinci üretmeyi de hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Türkiye'de transmikser üretiminde 4 büyük firmadan biri olan Ermak A.Ş, pancar makinesi ve kule vinci de üretmeyi hedefliyor. Ermak A.Ş, transmikser satışlarında İMDER verilerine göre ilk 10'nun içerisine girdi.

 Yıllık 624 transmikser üretim kapasitesine sahip olduklarını aktaran Ermak  A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arzik, "Firmamızda transmikser ve yedek parçaları, konveyör hatları ve yedek parçaları, silobaz ve yedek parçaları, kongresör ve ekipmanları, şap makinaları yedek parçaları ve beton pompası yedek parçalarının üretimini yapıyoruz. Bunun yanında  sac,boru ve profil işlemi ve satışını yapıyoruz.Ayrıca bünyemizde  kumlama,boyama ve tamir bakım servisimiz bulunuyor.Yakın zamanda bünyemize pancar makinesi ve kule vinci imalatınıda eklemeyi planlıyoruz" diye sözlerine ekledi.

Pazar durumları hakkında bilgi veren  Arzik, "Başta Azerbeycan, Kazakistan, İran, Irak, Filistin ve Etopya olmak üzere toplamda 26 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızın ciromuzdaki payı yüzde 60 civarında. İç pazarda çok ciddi bir müşteri portföyüne sahibiz. 2 binin üzerinde kayıtlı müşterimiz var. Müşterilerimiz nelere ihtiyaç duyuyorsa araştırıp stratejimizi o yönde geliştiriyoruz.2016 yılında iç pazarda daha fazla satış yapmayı hedefliyoruz. Özellikle transmikser ve beton pompası yedek parçalarında pazarlama faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz.Firmamızı 1991 yılında Erciyes Torna adıyla kurduk.Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin 500 metrekaresi kapalı, 15 bin metrekaresi açık alanda modern ve entegre tesisimizle üretim yapıyoruz"şeklinde konuştu.

Satış sonrası hizmeti önemsediklerini belirten Arzik,"Biz mikserlerimizin üretimini   yaparken bozulma ve aşınma olmayacak şekilde çift sistemli olarak yapıyoruz. Yurtdışına gönderdiğimiz mikserlerimizi kullanan operatörlere teknik eğitim veriyoruz. Ayrıca mikserin kullanım ve kılavuzunu da yanında veriyoruz. Satış ve satış sonrası teknik hizmet, müşteri temsilcilerimiz tarafından merkez fabrikamızda veriliyor. Ermak Makine olarak müşterilerimize her zaman yüksek standartlarda ürün ve hizmet sunmayı ilke edindik. Kalite ve müşteri odaklı yaklaşımımıza devam edeceğiz" diye ifade etti.

Ar-Ge çalışmalarına durmaksızın devam ettiklerini belirten Arzik, bu çalışmaların firmalarını  sürekli yenilemesine olanak sunduğunu belirtti.Aynı sektörü paylaştıkları diğer firmalarla uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Arzik,yaptıkları mikserlerin görsel olarak diğer üretici firmaların yaptığı mikserlerden farklılık gösterdiğini ifade etti.Sektörün sorunlarına da değinen Arzik,"Transmikser imalatı yapan firmanın çok az olmasından dolayı  kalifiye eleman bulmakta sorun yaşıyoruz. Bu sebepten dolayı sürekli elemanlarımıza eğitim vermek durumundayız" dedi.

2015 yılında üretim ve satışlarının arttığını söyleyen Arzik, "Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara rağmen 2015 yılı bizim için iyi geçti. Yatırımlarımız devam ediyor. Bu yatırımlarla beraber araç üstü ekipman sirkülasyonları da devam ediyor. Geçtiğimiz yıla göre 2015 yılını daha üst seviyede sonlandıracağımızı düşünüyorum.'şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir