ERSA, yarım asırlık logoyu yeniledi

ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, markanın 57 yıllık hikâyesini gelecekle bütünleştirerek, tasarımdaki başarıyı kurumsal kimliklerine yansıttıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seren GÖKÇE

ANKARA - Mobilya sektöründe özel tasarımlarıyla dikkat çeken ERSA, yarım asrı aşkın süredir kullandığı logosunu yeniledi. ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, markanın 57 yıllık hikâyesini gelecekle bütünleştirerek, tasarımdaki başarıyı kurumsal kimliklerine yansıttıklarını söyledi.

Tasarım alanında önemli işbirliklerine imza attıklarını ifade eden Ata, yeni logoyla uluslararası konumlarını pekiştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Logonun, İtalya’nın önde gelen bir grafik tasarım firmasıyla yapılan kurumsal kimlik çalışması kapsamında üretildiğini belirten Yalçın Ata, “Yeni logo, ERSA’nın seri üretim kapasitesini ve esnek altyapısını vurguluyor” dedi.
1958 yılında Sivas’ta üretime başlayan ERSA’nın, bugün dünya çapında tasarımlara imza atan bir marka haline geldiğinin altını çizen Ata, “Dünyanın her geçen gün yenilenip geliştiği bir çağda hedefimiz, sektörde yenilikçi fikirlere öncülük etmek. Kendini sürekli yenileyen bir firma olarak, yarım asrı aşkın süredir kullandığımız logomuzu yenilemenin ve markamızı uluslararası alanda yeniden konumlandırmanın zamanının geldiğine karar verdik” diye konuştu.

666-006.jpg

Ata, kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında, öncelikle görsel konseptin yönetim ve üretim aşamalarından geçildiğini ifade ederek, “Marka stratejimizi yenilerken, iletişime olan yaklaşımımızı da yeniden ele aldık ve bunu kurumsal kimliğimize yansıttık. Bu kapsamda, uzun soluklu bir çalışma sonrasında ERSA’nın kökleriyle bağlantılı 5 konsept oluşturduk: Arka plan, köken, çok kenarlılık, hat sanatı ve imza… ERSA’yı, yenilikçi kimliğiyle uluslararası alanda konumlandırmak için, markanın tüm öyküsünü yaşatmanın önemli olduğunu, kültürel birikimini görselleştirmek gerektiğini düşündük” ifadelerini kullandı.

Yarım asırdır kullandıkları logodaki siyah rengi koruduklarını belirten Ata, şöyle konuştu:
“ERSA, yeni logosuna, sevinç, üretim ve verimliliği yansıtan sarıyı da ekledi. Küçük harflerin kullanıldığı, daha yumuşak ve dairesel tipografiye sahip yeni logoyla; ERSA’nın esnek çalışma ortamları yaratan dinamik yüzü vurgulanıyor, aile şirketi kimliği ve mütevazı karakteri ortaya çıkarılıyor. Logonun çevresinde yer alan dikdörtgen görsel, iki boyutlu ve iki açıdan uzanan çizgilerle derinlik kazanıyor. ERSA’nın tasarımdaki sıra dışı çizgisini vurgulayan görsel, her sezon yeni ve özgün tasarımlara imza atan firmanın fikirlerini sakladığı gizli bir kutuyu temsil ediyor”.