Fransız Essilor, gözlükçü Merve'ye ortak oldu

Dünya devi gözlük üreticisi Fransız Essilor Optica, birçok dünya markasının Türkiye distribütörü olan Merve Optik’in yüzde 65 hissesinin devralınması işlemleri için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gözlük üreticisi Fransız Essilor Optica, Türkiye pazarına girdi. Şirket, gözlükçü Merve Optik’in yüzde 65 hissesinin devralmak üzere Rekabet Kurumu’na izin başvurusu yaptı. Bu ortaklık kurumun incelemesinden sonra kesinleşmiş olacak. Fransız şirket Essilor, gerekli izinlerin alınmasının ardından yüzde 65 hisse alımıyla Merve Optik’in kontrolüne sahip olacak.

160 yıl önce kurulan 40 binden fazla çalışanı olan Essilor, global bir gözlük şirketi. 100 ülkede faaliyet gösteriyor. 2001 kriziyle Türkiye pazarından çıkan Essilor, Avrupa’da yaşanan ekonomik krizle Türkiye’ye geri dönüş kararı almış ve 2012’de Yeda Tora Optik firmasının yüzde 70’ini almıştı. Fransız dev aynı yıl Opak Optik’in de yüzde 51’ini satın aldı. 2015 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 659 milyon euro gelir elde eden Essilor’un piyasa değeri 24.7 milyar euro seviyesinde.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ali Demirel’in yaptığı Merve Optik,1986 yılında kuruldu. Merve Optik, güneş ve optik gözlük olarak Osse, Mustang, Hawk, R.Cavalli, Ferre, Swarovski gibi birçok markanın yanı sıra, cam sektörünün başında gelen Hawk ve Hoya markalarının da Türkiye distribütörü.

Bu konularda ilginizi çekebilir