Geçen yıl yüzde 100 büyüdü

Dikey ve yatay depolama alanında şirketlere çözümler üreten Kardex Remstar, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 100 büyüyerek bütçe hedeflerini yüzde 21 aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STUTTGART - Depo alanınız büyük olmasına rağmen ürünleriniz hepsini yerleştirmekte zorluk mu çekiyorsunuz? Aradığınız bir ürünü bulmakta ya da satışa hazırlamakta zorlanıyor musunuz? Deponuzda hangi üründen kaç tane kaldığını analiz etme konusunda sıkıntılarınız mı var? Tüm bu sorunlarınızı çözmek için faaliyet gösteren Kardex Remstar, size dikey ve yatay depolama konusunda çözümler üretiyor. Geliştirdiği depolama sistemleri ile hem depo alanınızda çok büyük bir tasarruf sağlayıp istediğiniz ürünü istediğiniz anda satışa hazırlamak hem de hangi üründen elinizde ne kadar kaldığını her an takip etmeniz mümkün.

141'inci yılını kutluyor

1873'te Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan şirket, 1950'lerde dikey depolama çözümleri geliştirdi ve 1980'lerin başında bu sistemleri bilgisayarlar ile entegre ederek sadece bir makine değil aynı zamanda entegre çözümler sunmaya başladı.

Bünyesinde Kardex Mlog, Kardex Remstar ve Kardex Software şirketlerini barındıran grupta 2 bin 200 kişi istihdam ediliyor. Kardex Grubu'nun dünyada pazar payı yüzde 35 iken, dikey ve yatay depolama, sipariş toplama sistemleri sunan Kardex Remstar'ın dünyadaki pazar payı yüzde 60'a ulaşıyor. Kardex, lojistik, otomotiv, perakende, ilaç, makine, havacılık ve savunma sanayi başta olmak üzere pek çok farklı sektörden büyük ve KOBİ tarzında müşteriye otomasyon çözümleri sunuyor.

26 farklı ülkede müşterilerine otomatik depolama ve arşivleme çözümleri sunan Kardex Remstar, bu yıl 141'inci yaşını kutluyor. İsviçre merkezli ve Zürih Borsası'na kote olan şirket Türkiye'de de uzun yıllardır faaliyet gösteriyor.

Hedef '100 sistem' satmak

Özellikle Ar-Ge konusuna büyük önem veren şirket, depolama konusunda maksimum verim almak için çalışıyor. Şirket son olarak 30 metre yüksekliğe sahip dikey depolama sistemlerini üreterek dünyada bir ilke imza attı. Bu sistemle ürünler bilgisayar yardımı ile 30 metrelik kapalı alanda muhafaza ediliyor ve bir ürün istendiği anda tek bir tuşla depolandığı yerden alınarak satışa hazır hale getiriliyor. Sistem otomotiv, savunma sanayi, makine üretimi ve lojistik sektörleriyle, kendi fabrikaları içinde depo alanları işleten firmalara hitap ediyor. Kardex Remstar, firmanın isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda özel ölçülerde üretim de yapıyor.

Kardex Remstar Türkiye de bu konuda oldukça hızlı yol alıyor. 2013 yılını, 2012'ye göre yüzde 100 büyümeyle kapatan Kardex Remstar bütçe hedeflerini de yüzde 21 aştı. Geçen yıl 80 adet otomatik dikey depolama sistemi satan Kardex Remstar Türkiye, bu yıl bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Kardex, LogiMAT'ın gözdesi oldu

Kardex'in sunduğu yenilikler her yıl olduğu gibi bu yıl da Stuttgart'taki LogiMAT Fuarı'nda sergilendi. 73 bin metrekare üzerine kurulu alanda yapılan LogiMAT Fuarı'na 26 ülkeden binin üzerinde firma katıldı. 3 günde 50 bin ziyaretçinin gezdiği fuarda Kardex ürünlerine ilgi yine büyüktü.

Geçen yıl Logicontrol 200, Megamat RS 180, Parts/Picks 4 YOU, Shuttle XP 1000 ürünlerini piyasaya süren Kardex, fuarda da her rafı 1000 kiloya kadar malzeme taşıyabilen otomatik dikey depolama sistemi olan ShuttleXP 1000'ü, her rafı 180 kiloya kadar olan hafif yükler için, dikey döner karusel sistemi Megamat RS 180'i ve malzeme yönetim sistemleriyle entegre dikey döner karusel hızlı ürün toplama sistemi olan Picks4You'yu sergiledi.