Gökhan Bilgiç, artık 8 pazarı yönetecek

British American Tobacco (BAT) Türkiye Genel Müdürü Gökhan Bilgiç, Kuzey Afrika Bölgesi’nin BAT Türkiye’ye bağlanması ile birlikte BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü olarak atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2013 yılı Temmuz ayında British American Tobacco Türkiye’ye ilk Türk Genel Müdür olarak atanan ve bu zamandan beri başarılı performansı ile BAT Türkiye’ye liderlik eden Gökhan Bilgiç, 1 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen bölge birleşmesinin ardından BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Direktörlüğü görevine getirildi.

Bilgiç; Türkiye ve Kuzey Afrika (TNA) Bölgesi çatısı altında, toplam 4 bin çalışanla, Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus, Libya ve Sudan’dan oluşan 300 milyonluk nüfusa sahip 8 pazardan sorumlu hale geldi.

Kariyerine Pektaş Pazarlama ve Limited Şirketi’nde başlayan Bilgiç, 1995 yılında Mobil Oil Türk A.Ş.’de Güneydoğu Bölgesi Otomotiv Yağları Satışından Sorumlu Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Coca-Cola’daki 14 yıllık kariyeri boyunca, Türkiye’de satış ve pazarlama alanlarında çeşitli görevlerde bulundu.

Daha sonra Coca-Cola Hellenic - Rusya Şişeleme Operasyonu’nda Zincir Mağazalar Direktörlüğü görevine getirilen Bilgiç başarılı çalışmaları sonucu Ticaret Direktörlüğüne atanarak hem pazarlama hem de özel müşterilerin sorumluluğunu üstlendi.

2004’te Coca-Cola Hellenic - İtalya Satış Direktörlüğü’nün ardından Bilgiç, 2007 yılında Coca-Cola Hellenic - Baltık Operasyonu’na Estonya, Lethonya ve Litvanya’dan Sorumlu Genel Müdür olarak atandı. Sonrasında Coca-Cola Hellenic - İrlanda operasyonunda yine Genel Müdürlük yaptı. 2011 yılında, profesyonel hayata ara veren ve aile şirketi CGC Tekstil’e katıldı.