Gübretaş, 1 milyon 700 bin ton satış hedefliyor

GÜBRETAŞ, 2014'te 100 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, 2014 yılında satış hedeflerini 1 milyon 700 bin ton olarak belirlediklerini ve 100 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirerek istikrarlı yükselişlerini sürdüreceklerini bildirdi.  

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, şirketin 27 Şubat'ta başlayan ve 11. kez gerçekleşen yıllık değerlendirme toplantısı bugün sona erdi.

2013 rakamlarının değerlendirildiği toplantıda, 2014 yılına ait yeni hedefler ve projeler de masaya yatırıldı. Departman faaliyeti sunumlarının yanı sıra kurumiçi eğitim seminerinin de gerçekleştiği organizasyona, Türkiye genelinden toplam 115 kişi katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Balta, son yıllarda her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirtti.

2013 yılında satışlarının yüzde 7,5 artışla 1 milyon 667 bin tona yükseldiği bilgisini veren Balta, hem yeni satış rekoruna ulaştıklarını, hem de sektör liderliklerini perçinlediklerini kaydetti.

Pazar faaliyetlerindeki başarıların yanı sıra 2013 yılının GÜBRETAŞ tarihinde çok önemli yatırımların yapıldığı bir yıl olduğunu vurgulayan Balta, "100 milyon lira civarında bir yatırım bütçesi gerçekleştirdik. Yeni yılda hedeflerimizi yükseltmeye devam ediyoruz. 2014'te satış hedefimizi 1 milyon 700 bin ton olarak belirledik ve yine 100 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirerek istikrarlı yükselişimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu ise şirketin başarılarıyla ve yatırımlarıyla yükselişini sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu başarı, gayretli ve uyumlu bir çalışmanın, sinerjinin sonucudur. Son yıllarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi haline gelen GÜBRETAŞ ile ana hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleri arasındaki güç birliğinin ülkemizdeki tarım sektörü için önemli katma değerler ortaya çıkardığını görmek memnuniyet verici."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir