Hava kargo ile Umman'a yavru balık ihracatı

Kılıç Holding, hava kargo ile Umman'a 1.2 milyondan fazla yavru balık ihraç etti. Balıklar 5 saati uçakta olmak üzere toplam 40 saatlik yolculuğun ardından Qriat limanına ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kılıç Deniz Ürünleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, Kılıç Holding'in Umman'a
ihracatına ilişkin bilgi verdi.

Şirketin yılda 65 bin ton balık üretimi gerçekleştirdiği ve bunun yüzde 70'inin ihraç edildiğini söyleyen Kızıltan, son ihracatlarının Umman'a yapıldığını, 1.2 milyondan fazla balığın buraya hava kargo ile ulaştırıldığını söyledi.

Kızıltan, "Yavru balıklar Milas'taki tesisten İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirildi. Daha sonra Suudi Havayolları'ndan bizim için gönderilen uçağa yüklendi. 5 saatlik uçuşla Umman Muscat Hava Limanı'na varıldı. Çölde 3 saatlik yolculuğun ardından Qriat limanına ulaşıldı ve yolculuğun tamamı 40 saat sürdü" dedi.

Türkiye'nin, kültür balıkçılığı üretimi konusunda Yunanistan'ı geride bıraktığını dile getiren Sinan Kızıltan, Türkiye'de üretilen çipura ve levreğin yaklaşık yüzde 50'sinin Kılıç Deniz tarafından yetiştirildiğini belirtti.

Kızıltan sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de yavru balık üretiminin yarısını biz karşılıyoruz. Şimdiye kadar yavru balıklarımızı deniz yolu ile ihraç ediyorduk. Ancak deniz yolu ile ulaşamadığımız yeni pazarlara uçak kargosu ile nakliyelere başladık. Tunus, Umman, Dominik ve Suudi Arabistan'a canlı balık ihracatı gerçekleştiriyoruz. Tunus pazarının yüzde 30'unu elimizde bulunduruyoruz. Son olarak Umman'da ilk kez başlayacak olan kültür balıkçılığı için 500 bin dolar değerinde yavru çipura balığın ihracatını yaptık"