Havaş'tan belediyelere tepki: Durdurulması manidar

Havaş Genel Müdürü Erkal, "İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehirdeki faaliyetlerimizin belediyeler tarafından Danıştay kararına rağmen durdurulması manidardır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal, Türkiye'nin 18 şehrinde kamu hizmeti niteliğindeki yolcu taşımacılığı faaliyetine devam ederken, İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehirdeki faaliyetlerinin, Danıştay kararına rağmen belediyeler tarafından durdurulmasının manidar olduğunu ifade etti. 

Erkal, yazılı açıklamasında, Ankara Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi hattında verdikleri yolcu taşımacılığı hizmetinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu hattı 10 yıl süreyle özel bir şirkete kiralaması kararı doğrultusunda bugün saat 09.00 itibariyle Ulus ve AŞTİ'deki yolcu terminallerine gerçekleşen eş zamanlı müdahale ile durdurulduğunu belirtti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden alınan yolcu taşımacılığı ruhsatı kapsamında hizmet sağlayan araçlarının, şehir terminalinde bekletildiğini ifade eden Erkal, şunları kaydetti:

'Hukuksuzluğu mutlaka bağımsız  yargı halledecek'

"Yolcu sayısı bakımından küçük ölçekte olan havalimanları da dahil olmak üzere, Türkiye'nin 18 şehrinde hiçbir fark gözetmeden bir anlamda kamu hizmeti niteliğindeki yolcu taşımacılığı faaliyetimize devam ederken, İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehirdeki faaliyetlerimizin belediyeler tarafından Danıştay kararına rağmen durdurulması manidardır. Bu hukuksuzluğu mutlaka bağımsız yargı halledecektir.

Türkiye'nin saygın bir teşebbüsü ve en eski yer hizmetleri kuruluşu Havaş olarak, yaklaşık 11 bin çalışanımızla ülkemizin ulusal ve uluslararası alanlarda temsilini başarıyla sürdürmekteyiz. Ülkemizin çeşitli şehirlerindeki bir çok havalimanında, havalimanı-şehir merkezi hattında, birinci sınıf yolcu taşıma araçları ile 31 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz yolcu taşımacılığı faaliyetimizi, yetkili kurumlar tarafından onaylanan güzergahlar ve tarifeler üzerinden, ilgili mevzuata uygun biçimde ve gereken tüm izin, lisans ve ruhsat belgelerini almak suretiyle yerine getiriyoruz. Bu anlamda, Esenboğa Havalimanı ve şehir merkezi hattındaki taşımacılık hizmetimizin yolcularımız kanalında da bir mağduriyet oluşturacak biçimde durdurulmasından büyük üzüntü duyuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir