Hedefi 5 yılda 300 milyon $’lık satış

Amway Türkiye, Amway Avrupa’nın 3’üncüsü, dünyanın da 12’nci büyük pazarı konumunda. Genel Müdür Tayfun Ergün, 5 yıl içinde 300 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, dünyadaki ilk 10 pazar arasına girmek istediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU ALP

İZMİR - Merkezi ABD’nin Michigan kentinde bulunan dünyanın en büyük doğrudan satış şirketlerinden Amway, bu yıl Türkiye pazarındaki 20. yılını kutluyor. Faaliyete 1994’te başlayan Amway Türkiye, 283 bin serbest girişimcisi, 93.1 milyon dolarlık satış rakamı ile Amway’in Avrupa’daki 29 şirketi arasında en önemli pazarlarından biri oldu.

Türkiye’deki istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini belirten Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün, “Bugün Amway için Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın da 12’nci büyük pazar konumundayız. Hedefimiz, 5 yıl içinde Türkiye’de 300 milyon dolar satış ve 500 bin serbest girişimci sayısına ulaşarak, Amway’in dünyadaki ilk 10 pazarı arasına girmek. İzmir Atatürk OSB’de 3 bin metrekarelik bir depo ve dağıtım merkezimiz bulunuyor. Türkiye geneline yapılan dağıtımların tümü bu merkezden çıkıyor ve günde ortalama 2 bin 500 – 3 bin civarında gönderi gerçekleştiriyor. Türkiye’de ayrıca İstanbul ve Ankara’da olmak üzere iki tanıtım merkezimiz bulunuyor” diye konuştu. 20 yıl boyunca 283 bin serbest girişimcisiyle iş imkanı yarattıklarını dile getiren Ergün, “Biz büyürken aynı zamanda Türkiye’deki doğrudan satış sektörünü de büyüttük. Türkiye’de en çok satış yaptığımız ürün grubu arasında yüzde 33’lük bir oranla ev bakım ürünleri ilk sırada yer alıyor. Bu kategoriyi yüzde 20 oranıyla kişisel bakım ve yine yüzde 20 oranıyla zinde yaşam ve beslenme destek ürünleri takip ediyor. Kozmetik ve cilt bakımı kategorisi yüzde 17, ev teknolojisi ise yüzde 10’luk satış oranlarına sahip” dedi.

Amway’in cilt bakımı ve kozmetikten kilo kontrolüne, ev bakımından ev teknolojisine geniş bir ürün gamının bulunduğunu aktaran Ergün, “Yüzde 100 müşteri tatmin garantimiz var. Herhangi bir ürünü alıp kullandığınızda sonuna gelseniz bile üründen tatmin olmuyorsanız ürünün parasını iade ediyoruz. 1994’teki açılışımızdan beri süren bu uygulama bizi rakiplerimizden farklı kılıyor. Amway’in Türkiye’de üretim kararı yok. Global şirketler için üretim çok sofistike bir karar. Bizim şu an 81 ilde serbest girişimcilerimiz bulunuyor. En çok serbest girişimcimiz sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de” diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor

Amway Avrupa Kurumsal İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Amway’in içinde bulunduğu toplumlara karşı sorumluluğunu unutmadığını anlatarak, “Geçen yıl ‘Milli Takımlar Tedarik Sponsorluğu’ çalışmalarına, Türkiye’deki 20’nci yılımız ‘Filenin Fidanları’ projesiyle devam ettik. En son Soma’daki İlköğretim ve ortaöğretim okullarının tamamına mini voleybol setleri göndererek, buradaki çocukların voleybolla buluşmasına imkan yarattık" dedi.

Piramit satış yapan şirketlerle karıştırılmamalı 

Amway’in bugün dünyada 21 binin üzerinde çalışanı bulunuyor ve 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Çorbacıoğlu, “Dünyada yaklaşık 3 milyon serbest girişimciyle, bugün 11.8 milyar dolardan fazla satış yapıyoruz. Yeni yasal düzenlemelerde Doğrudan Satış Derneği olarak piramit satış sistemleri yasaklayan bir madde koydurduk. Çünkü bunlar zehirli mantarlardır. Yeni çıkan Tüketici Kanunu ile piramit satış sistemleri yasaklandı ” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir