İnovasyonu meraklı kedi ile anlatacak

Yıldız Holding’in meraklı kedisi ve dondurmacı ustası "inovasyon yolculuğu"nda çalışanlara rehber olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yıldız Holding Global İnovasyon ve Kalite Grubu Başkanlığı, NorthStar Innovation tarafından hazırlanan İnnobook'u sekiz ay süren yoğun bir çalışmanın ardından ortaya çıkardı.

InnoBook’un temel hedefleri Yıldız Holding inovasyon kültürünü geliştirerek ve her birim ve fonksiyondan, her kademeden çalışanın iş rutinine inovasyon kavramını yerleştirmek olarak özetlenebilir. Sürdürülebilir ve karlı inovasyonlara ulaşma yolculuğunda bütün Yıldız Holding çalışanlarına rehberlik edecek olan InnoBook, aynı zamanda Türkiye’deki inovasyon kültürünün geliştirilmesine destek sağlayacak bir kaynak kitap olma niteliğini taşıyor.

İnnobook, yıl sonuna kadar holdingin tüm birimlerine anlatılacak
 
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı /  Global İnovasyon ve Kalite Grup Başkanı Ali Ülker yönetiminde çalışmalarını sürdüren Northstar, hazırladığı İnnobook’ta çalışanlara, inovasyon kültürünü nasıl kurup geliştireceklerini eğlenceli bir şekilde adım adım anlatıyor. Grup başkan ve başkan yardımcıları ve genel müdürlere tanıtımı yapılan “İnnobook”, yılsonuna kadar holdingin tüm birimlerine anlatılacak.

"İnovasyona Dair Her Şey" ve  "Yıldız Holding İnovasyon Modeli" adı altında toplandı

Kitap iki ana bölümden oluşuyor. İnovasyonun tanımı, inovasyon türleri ve inovasyon kültürünü geliştirmeyi anlatan ilk bölümün başlığı İnovasyona Dair Her Şey. Fikirden ürün geliştirmeye, portföy yönetiminden teşvik sistemlerine kadar bütün holding içi somut uygulamaları detaylandıran ikinci bölüm ise Yıldız Holding İnovasyon Modeli başlığı altında toplandı. 

İnovasyonu meraklı kedi, dondurmacı ustası, mucit ve çiftçiyle anlatacak
  
İnovasyon kültürünü geliştirmek için çalışanlara, meraklı, gözlemci,  şeffaf, sorgulayıcı olmaları öneriliyor. Şirket içindeki rutin çalışmalarda başarılı olmak için ise cesaret, ödül, sürdürülebilirlik, yapıcı geri bildirim,  çok yönlü düşünme, öğrenimlerden ders çıkarma ve yaratıcılık şart. 
 
Çalışanların inovasyon süreçlerini daha kolay anlamalarını sağlamak amacıyla her bir inovasyon kategorisi farklı bir sembolle karikatürize edildi. Dönüşümsel inovasyon için “Mucit”, kategori inovasyonu için “Çiftçi” , pazar inovasyonu için “Dondurma Ustası” ve operasyonel inovasyon için “Dünyayı Kurtaran Meraklı Kedi”, inovasyon yolculuğunda yeni rehberler olacak. 
 
"Yeni fikirler yakalamak için sürüden ayrılıp icat çıkaralım"

Lansmanda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, rekabet ve hayatta kalmak için inovasyonun şart olduğunu vurguladı. 1944 yılında Ülker’in kuruluş aşamasında temel motivasyonun endişe ve hayatta kalmak olduğuna işaret eden Ülker, “Türkiye’de işimiz çok zor. En mükemmeli bile “bir kuş sütü eksikti” diye tarif eden bir kültürün çocuklarıyız. O nedenle en iyiyi bulmak için “icat çıkaracağız”, “sürüden ayrılacağız”, “suyu da sözü de küçüğe vermesini” bileceğiz. Neticede demokratik, çoğulcu olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir