Işık 2017’de ürün portföyünü geliştirip, perakendeye odaklanacak

Işık Teknolojik Tesisat Sistemleri bu yıl perakende pazarına odaklanacak, ayrıca belediyelerin projeleriyle ilgilenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜŞRA KOSİF

ANKARA - Tesisat sektöründe faaliyet gösteren Işık Teknolojik Tesisat Sistemleri 2017’de ürün portföyünü genişletmeyi hedefliyor. 2017 yılında perakende pazarına da yoğunlaşacaklarını belirten Işık Teknoloji Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dağlı, “Bu sene perakende pazarına odaklanıyoruz. Uzun dönemli yeni müşteriler kazanmak hedefindeyiz” dedi. 2017’deki odak alanlarından birinin de personelleri olduğunu aktaran Dağlı, “Geçtiğimiz senelerden farklı olarak eğitim ve kişisel gelişim alanlarında personelimize bir program uygulamaya başladık” diye konuştu.

1997 yılında WILO Pompa ve Hidrofor Sistemlerinin kardeş kuruluşu olarak faaliyete geçen Işık Teknoloji’nin birçok önemli markanın yetkili satıcısı olduğunu belirten Dağlı, 2016 yılında Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir var olan Belımo markasını da bünyesine katıp, ana dağıtıcılarından biri olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Belımo ürün grubu içindeki cihazları portföylerine ekleyerek ısıtma/soğutma kontrolüne yeni bir bakış getirdiklerini ifade eden Dağlı, “Binalardaki toplam enerji tüketiminin, tasarım ve kullanım amacına göre değişen, yüzde 40-80’i kadarı ısıtma/soğutma sebebiyle gerçekleşiyor” dedi.

Belediyelerin projeleriyle ilgilenecekler

Su kayıp ve kaçakları sorununun çözümüne ilişkin Işık Teknoloji olarak maksimum katkıyı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Dağlı, “Misyon ve stratejimizin ayrılmaz bir parçası olan sürdürülebilir kalkınma ve enerji verimliliği konusunda üstlendiğimiz sorumluluk doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. IŞIK Teknoloji olarak HVAC alanında münhasır distribütörü oldukları Victaulic markası ile 3. Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu’na katıldıklarını belirten Dağlı, “Belediyeler, Su ve Kanalizasyon İdareleri ve Özel sektörden firmalar ile bir araya geldiğimiz bu forumda ülkemizdeki içme suyu, isale hattı, atık su, taşıma suyu projelerini belediyelerimiz ile birlikte değerlendirme ve çözüm üretme şansını bulduğumuz için mutluyuz” dedi. Dağlı, önümüzdeki dönemlerde belediyelerin ve su idarelerinin su kayıp ve kaçaklarının önlenmesinde projelerinin bir parçası olmak için çalıştıklarını söyledi.