Isısan, üretimde otomasyon yatırımlarına odaklandı

Isısan Satış Direktörü Serdal Kara, üretimde otomasyon sistemlerine yönelik yatırımlara odaklandıklarını aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Basınçlı kap ve doğalgaz tankları üreten Isısan, boru hattının ulaşamadığı bölgelerde doğalgazın kullanımına olanak sağlayan LNG tankı üretimine ağırlık veriyor. LNG tanklarıyla yurt genelinde doğalgazın borularla ulaştırılamadağı yerlerde de otel, hastane, fabrika ve asfalt şantiyeleri gibi işletmelerde gazın kullanılabildiğini belirten Isısan Satış Direktörü Serdal Kara, üretimde otomasyon sistemlerine yönelik yatırımlara odaklandıklarını aktardı. Bu yıl kaynak işleminde robotik sisteme geçmeye hazırlandıklarını açıklayan Kara, "Artan talepleri karşılamayı ve her zaman optimum sürelerde ürün teslim edebilmeyi amaçlıyoruz. Bir yandan üretimi sürdürürken diğer yandan da Ar-Ge çalışmalarını artırıyoruz" dedi. Anahtar teslim projeler yürüttüklerini aktaran Serdal Kara, "Enerji sektörü başta olmak üzere basınçlı kap ve proses tanklarına ihtiyaç duyulan tüm sektörlerde ihtiyaçlara cevap veriyoruz" dedi. 

LPG, LNG gibi yanıcı gazlar ile LCO2 ve airgaz için ürettikleri tankerlerin ADR ve T9 sertifikaları ile küresel ölçekte karayollarında kullanıldığını aktaran Serdal Kara, global pazarda iyi bir noktada olduklarını ifade etti. Kara, "Ortadoğu ve bazı Afrika ülkelerine uzun zamandır ürün gönderiyoruz. Son yıllarda Kamerun, İrlanda, Rusya, Moritanya, Türkmenistan, Türk cumhuriyetleri ve Rusya gibi ülkeleri de ihracat pazarlarımıza ekledik. Ayrıca, ABD pazarındaki konumumuzu güçlendirdik. Bu pazarda bilinirliğimizi daha da artırmak istiyoruz" diye konuştu. 

"Mühendislik programlarına 1 milyon euro'luk yatırım yaptık" 

Ürün gamını genişletmek ve ihtiyaçlara hızlı cevap verebilmek için Ar-Ge çalışmalarına kayda değer yatırım payı ayırdıklarını söyleyen Serdal Kara, "Tamamı mühendislerden oluşan, konusunda uzman ve tecrübeli bir ekiple çalışıyoruz. Son teknoloji sistemler ile mühendislik programları kullanıyoruz. Dijital radyografi, endoskopik kamera, kaynak kontrol cihazı, helyum dedektörü, ultrasonik test cihazları, otomatik kaynak makinaları gibi ekipmanları kullanıyoruz. Makine parkını, talepleri hızlı karşılayabilmek için sürekli hazır tutuyoruz" ifadelerini kullandı. 2015 yılında, sadece mühendislik çizim ve hesap programları için 1 milyon euro'luk yazılım yatırımı yaptıklarını açıklayan Kara, "Sadece bir üretici değil, ayrıca müşterilerimize her zaman çözüm üreten mühendislik firmasıyız" dedi. 

Sektörde karşılaştıkları temel sorunları da dile getiren Serdal kara, ticari risk ve kaygıların kaliteyi olumsuz etkilediğini söyledi. Bu durumun haksız rekabete de yol açtığını söyleyen Kara, şöyle devam etti: 

"Başta tehlikeli madde stok ve taşımacılığı için üretilen tank ve tankerler olmak üzere, kalite standartları göz ardı edilerek üretilen basınçlı kaplar, tehlike oluşturuyor. Bu konuda duruşumuzu korumaya ve müşterilerimize güvenli ürünler sunmaya çalışıyoruz . İş sağlığı ve güvenliği bizim özen gösterdiğimiz bir alan." 

Öte yandan, ‘Made in Turkey' damgası ile ihraç edilen ürünlerin, ilgili bakanlıklar ve TSE tarafından kalite standartlarına uygunluğunun daha sık denetlenmesi gerektiğini belirten Kara, "Maalesef, standart dışı ürün ve üreticilerden dolayı, bazı pazarlara Türk markaları giremez hale geldi. Merdivenaltı imalatın sıkı denetimi gerekiyor. Biz her zaman müşterilerimizin çözüm ortağı olduk. Pazarda markanın değerini korumak için çalışıyoruz" diye konuştu.