İstanbul ve Ankara'ya pazarlama üssü kuruyor

Bürotime, büro mobilyaları üretiyor. Kurucusu Hüseyin Tosunoğlu. İşleri büyüttükçe, diğer iki kardeşini de işin bir tarafından tutmak üzere şirkete çağırmış. Şimdi üç kardeşin ortaklığı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ibrahimekinci1.jpg

 

burotime2.jpg

[PAGE]

 


İSTANBUL - Bürotime, ofis mobilyalarında önemli bir firma. 35 ülkeye ihracatı var. Ürdün Genel Kurmay’ı, İran’ın en büyük hastanesi, Azerbaycan’da prestijli bir plaza gibi önemli projelere imza atan 12 yıllık bir firma. Hızlı büyüyor. 70 bayisi var. Fason üretim yok, sadece kendi markasına üretim yapıyor. Şirketin patronu Hüseyin Tosunoğlu, “Fason üretirsek bizi hazıra yönlendirir, bunu istemiyorum” diyor.

İstabul’da, Altunizade’deki yeni pazarlama binasındayız. Hüseyin Tosunoğlu, bu binayı yeni almış,
dayamış, döşemiş. Şık bir pazarlama ofisi ve showroom çıkmış ortaya. 7 katlı bir bina. İkincisini ve daha büyüğünü Ankara’da kurmakta olduklarını anlattı. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacak.

Tosunoğlu’nun babası ilk gurbetçilerden, Gentaş Verzalit’in kurucularından. Kardeşleriyle birlikte 1980’li yıllarının başından 2000 yılına kadar ticaret ve küçük çaplı mobilya üretimi yapmış. 90’lı yılların sonuna doğru, büro mobilyaları sektöründeki açığı farkederek yatırım kararı aldıklarını anlatıyor; “Konya’da kendi üretim tesislerimizi kurmaya karar verdik. Fakat 2001 krizi bizi bu yatırımı Afrika’da yapmaya yönlendirdi. Fakat daha sonra ailem, annem, babam istemedi. Kenya’da kurduğumuz mobilya işini devrederek tekrar Konya’da başladık, Bürotime’ı kurduk.”

Bürotime, bireysel ofis koleksiyonlarının yanı sıra mekanın akıllıca kullanımını gerektiren kalabalık ofis ortamları için de istenildiği şekilde kombinlenebilen pratik, işlevsel, konforlu mobilyalar üretiyor. Sadece ofisler için değil, havaalanı yolcu bekleme koltukları da üretiyor. Yurtdışında iki havaalanı için görüşmeleri sürdürüyor. Bu ihaleler için çok seçenekli koltuk dizileri hazırlamış. Bürotime’ın fabrikasını, yazarımız Rüştü Bozkurt, Yurt Haberleri Şefi Handan Sema Ceylan’la birlikte gerçekleştirdiğimiz “Üreten Kentler” dizisinde, Konya ziyaretinde gezme fırsatımız olmuştu. Konya OSB içindeki fabrikanın kapalı alanı 70 bin metrekare, toplamda 140 bin metrekare alan üzerine kurulu. Günde 2 bin ünite üretim kapasitesine sahip.

İki yeni pazarlama üssü

[PAGE]

İki yeni pazarlama üssü

Hüseyin Tosunoğlu, bu yılın 3. çeyreğinde pazarlama ve yönetimi İstanbul’a taşıyacak. Pazarlama üssü olarak adlandırdığı bu yeni merkez hazır. Kendi ofisini de kurmuş, evi taşımış. Daha büyüğünü Ankara’da kuruyor. O da kısa zamanda faaliyete geçecek. Ankara’ya kurmasının nedeni, şirketin faaliyet alanıyla ilgili Bürotime, ofis mobilyaları üretiyor. Ancaka bürokrat kenti. Devlet Malzeme Ofisi’nin de önemli tedarikçileri arasında olan şirket Ankara ofisinden de büyük beklenti içinde. Hüseyin Tosunoğlu, firmada kardeşleri Mehmet ve Mevlüt Tosunoğlu ile ortak. Aslında firmayı kendi kurmuş fakat büyüdükçe kardeşler de katılmışlar. Nereye götürmek istiyor Bürotime’ı?... “Dünyanın ilk 10 firmasından biri olacağız. Gerek yurtdışı gerekse yurtiçinde yatırım ve konumlanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2011 ciromuz 70 milyon TL. Sektörümüzün en yaygın satış kanalına sahip, en çok ihracat yapan ve en hızlı teslimat sağlayan firmasıyız” diyor.

burotime5.jpg

Tosunoğlu’nun hedefi, büyümenin sınırı yok ama öncelikle 200 milyon lira ciro büyüklüğüne ulaşmak. Bu rakamın bir anlamı var; “Dünyada da bu işin büyüklerinin cirosu bu civarda seyreder. belki ben de o zaman kendimi emekli ederim” diyor. Bürotime, Turquality marka destek programında yer alan ilk ofis mobilyası markası. 2012 için önemli bir büyüme programlıyor. 2013 için hedefi ciroda 100 milyon lirayı aşmak. Arkasından hakla açılmayı planlıyor.

Artık en önemli şey tasarım

[PAGE]

Artık en önemli şey tasarım

Hüseyin Tosunoğlu’nun en önem verdiği konulardan birisi tasarım. Bunun önemini tartışmak gereksiz. Neler yaptığına gelince.... “İTÜ ve Marmara Üniversitesi ile çalışıyoruz. Buralardan genç tasarımcıların çalışmalarını seçiyor, üretiyoruz. Bazı gençleri istihdam etmeye başladık. Bize çok şey kattılar. Mezun olacaklar bir dönem bizde çalışıyor. Kızım da tasarım okudu. Dışarıdan 4 tasarım ofisiyle çalışıyoruz, biri yabancıdır. Bir masa ürettik, 15 işadamı gördü, eleştirdi. Ona göre ürettik. İTÜ’yle yapılan işbirliği sonucu seçilen bekleme grubu ürünlerinden Fluid ve Shelf ile
MSÜ’yle yapılan işbirliği sonucu, kanepe/bekleme grubu ürünlerinden Dem ve Dem Saloon Bürotime’ın ürün gamında yerini aldı. Son olarak da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü’nden 15 öğrenci hayallerindeki ofis mobilyalarını tasarladı. Bu taraşımlar arasından seçilenler de ürün gamımızda yerini alacak.”

[PAGE]

htosunoglu1.jpg

 

[PAGE]

 

burotime3.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir