İstikbal 2020'ye 'küresel marka' olarak girecek

İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, mobilyada 2020 yılına kadar küresel marka olmayı hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHMUT SABAH 

KAYSERİ - Mobilya sektöründe ‘küresel marka’ olma hedefiyle yol alan İstikbal Mobilya, yurtdışı mağaza sayısını kısa zamanda 350’ye, 150 milyon dolar seviyesindeki mobilya ihracatını ise birkaç yıla kadar 300 milyon dolara çıkarmayı hedefl iyor. 

İstikbal Mobilya'nın 1 milyon merekare üretim alanı ile dünyanın en büyük entegre üretim tesislerinden birine sahip olduğunu ifade eden İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, mobilyada 2020 yılına kadar ‘küresel marka’ olmayı hedefl ediklerini söyledi. İstikbal'in dünyanın en büyük 10 mobilya üreticisinden biri olduğunu, Avrupa'da ise lider konumda bulunduğunu vurgulayan Boydak, şu bilgileri verdi: "Yurtdışında 60 ülkede 300, yurtiçinde ise 750 mağazamız var. Holding olarak geçen yıl mobilyada 150 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. Bu yılki hedefimiz ise 160 milyon dolar.” 

Boydak, ‘küresel marka’ olma hedefinde kararlı olduklarını vurgulayarak, “Önceliğimiz dünyanın en büyük 3 mobilya üreticisinden biri olmak" dedi. 

ABD ve İngiltere’de mağaza açacak 
Rusya ve Ukrayna’da fabrikaları bulunduğunu, artık Rusya’daki üretim tesislerinden de ihracat yaptıklarını dile getiren Boydak, şu bilgileri verdi: "Ortadoğu pazarlarına daha yakın olmak için Kuzey Irak’ta fabrika kurduk. Dahası, Irak’ta 24 mağaza açtık. Ukrayna’da üretimin yanı sıra satış ağı ile de büyüyoruz. Mağazalaşmada geçen yıl yüzde 10 büyüdük. Bu yıl yüzde 15 büyüme hedefiyle 40 yeni mağaza daha açmayı planlıyoruz. Yeni mağazalar açacağımız ülkeler arasında ABD ile İngiltere de var. Holding cirosunda mobilya ihracatının payı yüzde 15. Bize göre oran çok düşük. Bunun iyimser bir yaklaşımla en az yüzde 30’larda olması lazım. Kısacası, 150 milyon dolar seviyesindeki mobilya ihracatını önümüzdeki birkaç yıl içinde iki katına çıkarmak kararındayız.” 

Hedefte Uzakdoğu ve Afrika ülkeleri de var 
Uzakdoğu ülkeleri ile Afrika’nın, holdingin öncelikli pazarları arasında yer aldığını, Nijerya, Vietnam, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Boydak, “Markalaşmada kalite çok önemli. Zira, markalaşmanın yolu kaliteli üretimden geçiyor. Biz firma olarak kaliteye büyük önem veriyoruz. Ar-Ge’ye, tasarıma odaklı yoğun çalışmalarımız var. 100’den fazla ülkeye aktif ihracat yapan bir firmayız. Ülke sayısını daha da artırmak istiyoruz. Dış pazar açısından bakıldığında, İstikbal için ‘küresel bir şirketiz’ diyebiliriz. Ancak henüz yeterli değil. Zira ihracat ağı dışında kalan ülkelerde de bilinmeniz, ürünlerinizin o ülke tüketicilerince de tanınıyor olması lazım. Biz şimdi bu yolda ilerliyoruz. 

Pazarın hareketli olduğu dönemlerde oluşan fırsatları, sahip olduğumuz deneyim ve bilgi birikimi, yenilikçi vizyonumuz, yetenekli insan kaynağımız ve güçlü finansman yapımız ile yakalayacağımıza ve 2020 yılında ‘küresel marka’ hedefine ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir