Kaplanlar Kömür, satışlarını ve bayii ağını artırmayı hedefliyor

60 bin kayıtlı müşterisi bulunan Kaplanlar Kömür, yıllık 25 bin ton kömür satışımız yapıyor. Firma, bu sayıyı 100 bin tona çıkarmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Kayseri ve çevre illere sobalık ve kaloriferlik kömür, mangal kömürü, kırılmış sobalık odun, şöminelik meşe odun satışı yapan Kaplanlar Kömür, satış ve bayii ağını artırmayı hedefliyor. Özel işletmeler, kamu kurum ve kuruluşları, fabrikalar, yardım vakıfları ve şahıslarla birlikte 60 bin kayıtlı müşterisi olan Kaplanlar kömür, toptan ve perakende satış yapıyor.

Müşterilerine her zaman birinci kalite ürün sunduklarını belirten Kaplanlar Kömür Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kaplan, "1989 yılından bu yana kömür sektörüne yönelik hizmet veriyoruz. Kayseri ve çevre illere sobalık ve kaloriferlik kömür, mangal kömürü, kırılmış sobalık odun, şöminelik odun satışı yapıyoruz. Şu anda özel işletmeler, kamu kurum ve kuruluşları, fabrikalar, yardım vakıfları ve şahıslarla birlikte 60 bin kayıtlı müşterimiz bulunuyor. Yıllık 25 bin ton kömür satışımız oluyor. Bu sayıyı 100 bin tona çıkarmayı planlıyoruz. Bayi ağımızı ve satışlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Şu anda 20 bayimiz bulunuyor. Bünyemize yakın zamanda mangal kömürü ve şöminelik kesim meşe odunlarını ekledik. Yaklaşık 8 bin ton odun üretim kapasitemiz bulunuyor. Odun üretiminde teknolojik makine projelerimiz var" dedi.

Araç ağlarının fazla olması ve çalışanlarının müşteri sorunlarına daha kolay ve hızlı çözüm ürettiğini söyleyen Kaplan, bin 500 metrekare kapalı alanda ve 4 bin 500 metrekare açık alanda hizmet verdiklerini belirtti. Kaplan firmada 35 kişinin istihdam ettiğini sözlerine ekledi. Sektörün sorunlarına değinen Kaplan, "Kömürü dolar ile satın alıyoruz. Tüketiciye Türk lirası olarak satış yapıyoruz. Dolar kurundaki dalgalanmalardan dolayı büyük zarar görüyoruz. Doğalgazın sık kullanımı ve devlet tarafından hibe edlien kömür yardımlarından dolayı sektörümüz her geçen gün daralıyor" diye belirtti.