Katarlılar, Denizbank için teklifi yükseltti

Bankanın piyasa değerinin 1.5 katına yaklaşan yeni teklif, görüşmelerin tekrar start almasını sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Qatar National Bank (QNB), Belçikalı Dexia'nın Türkiye'deki birimi Denizbank için yaptığı teklifi yükseltti. Teklifin 9 milyar dolara yakın olduğu konuşuluyor.
Konuya yakın kaynakların haber sitesi City A.M'e verdiği bilgiye göre önceki toplantılarda fiyat üzerinde tıkanan görüşmeler, Katarlılar'ın fiyatı yükseltmeleri üzerine tekrar başladı.
QNB ve satışa danışmanlık yapan Citigroup yorum yapmaktan kaçınırken, Denizbank hisseleri borsada yüzde 5.7 oranında değer kazandı.
Hisse senedi üzerinden yapılan hesaplamalara göre bankanın değeri 5.9 milyar dolar civarında. Kaynakların verdiği bilgiye göre QNB ilk görüşmelerde bankanın piyasa değerinin 1.1 - 1.2 katı düzeyinde bir teklif yaptı. Belçikalılar'ın istediği rakam ise 1.5 katı seviyesindeydi. Yeni teklifin bu orana yakın olduğu yani 8.85 milyar dolar seviyelerinde olduğu konuşuluyor.
Euro Bölgesi'ndeki krizden ağır yara alan Dexia, yaklaşık 6 ay önce Denizbank'ı satışa çıkardığını duyurmuştu. İlk etapta HSBC ve Rus Sberbank'ın da talip olduğu görüşmelerde bu iki banka çekilince QNB tek potansiyel müşteri olarak kaldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir