Katarlılar Nusr-Et’i bekliyor

Nusr-Et’in Dubai’de ‘Four Seasons Resort Dubai at JumeirahBeach’te açtığı restoran, zengin Arapların akınına uğruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ECE CEYHUN

Körfez ülkelerinin Türk dizilerinden sonra Türk mutfağına da ilgisi arttı. Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’in ortağı olduğu Nusr-Et Steakhouse’un daha önce Dubai’de açtığı restoranın büyük ilgi görmesinin ardından şimdi de Körfez Bölgesi’nin en zengini Katarlılar, Nusr-Et’i dört gözle bekliyor. 

Edinilen bilgilere göre, Nusret Gökçe ile Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk, çok yakında Katar’ın başkenti Doha’da Nusr-Et Steakhouse’un şubesini açacak. Geçtiğimiz günlerde Doha’daki Commercial Bank Katar Masters Golf Turnuvası kapsamında düzenlenen yemekte de Katarlı ve Türk işadamlarının gündeminde Nusr-Et’in Doha’da açacağı şube vardı. İstanbul’a geldiklerinde Nusr-Et’i tercih ettiklerini dile getiren Katarlı işadamları, restoranın bir an önce kendi ülkelerinde açılmasını beklediklerini söyledi. 

ABD ve İngiltere’de yer bakıyor 

Nusr-Et’in Dubai’de dünyaca ünlü ‘Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach’te açtığı restoran, zengin Arapların akınına uğramıştı. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, Nusret Gökçe’nin 2010’da açtığı Nusr- Et Steakhouse’un yüzde 50’sine 2011 sonunda 6.8 milyon dolarla ortak olmuştu. 

Şahenk’in ortalığıyla birlikte şubeleşmeye hız veren Nusr-Et, Ankara ve Bodrum’da da şube açtı. Nusr-Et’in yurtdışındaki diğer hedeflerinin ise ABD ve İngiltere olduğu öğrenildi. New York’ta restoran için yer arayışında olduğu ve ardından da Londra’da bir şube açılmasını planlandığı şerketten gelen bilgiler arasında.

Bu konularda ilginizi çekebilir