Kilden yerli marka yarattı, globalleşmeye odaklandı

Cilt bakımında kullanılan kilden ürettiği 110 çeşit ürünle kozmetikte ‘Dermokil’ markasını yaratan şirketinYönetim Kurulu Başkanı Ünal Karaca, dünya markasıolmak için yol haritasını hazırladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERGÜL KESKİN

İSTANBUL - Hem tedavi, hem de kozmetik amaçlı kullanımı insanlık tarihi kadar eski olan kilden kozmetik markası yaratan Ezel Kozmetik İthalat ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 8 yıllık bir şirket olmasına rağmen hem yurtiçinde hem de yurtdışında hızla büyüyen “Dermokil” markasını yarattı. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Karaca, Sivas’ta kurulu şirketin, 2005’ten itibaren Ar- Ge çalışmalarına ağırlık vererek, Kleopatra ve İbni Sina’dan günümüze kadar hikayesi ve referansı olan kilden 110 çeşit kozmetik ürün ürettiklerini söyledi. Ürünlerin yüzde 98’inin kil içerikli olduğunu ve firma olarak bu alanda çığır açıklarını ifade eden Karaca, “Kilden katme değer oluşturduk, Türkiye markası yarattık. Hedefimiz Dermokil’i dünya markası yapmak” dedi. Sivas’ın tek ulusal markası olan Dermokil’in Türkiye genelinde medikal ağırlıklı seri ile 4 bin satış noktasında eczanelerde satıldığını, satış ağını genişletme ve daha geniş kitlelere ulaşmak için yeni bir ketegori ile de Watsons ve Gratis gibi ulusal kozmetik mağazalarının yanı sıra, parfümelerin yüzde 85’inde ve yerel zincir marketlerde yer aldıklarını anlatan Karaca, Türkiye genelinde yapılanmalarını tamamladıklarını söyledi. Karaca, eczanelerde yüzde 100 büyüdüklerini, bu yıl da yüzde 100 büyüme hedefl ediklerini kaydetti. Ürünlerinin kullanım oranının kadın ve erkekte eşit olduğunu, yurtiçi ve yurtdışında satışların yüzde 48’ini tavsiye niteliğinde satışlar oluşturduğunu anlatan Karaca, bunun ürünün doğruluğunu, kalitesini gösteren en önemli kanıt olduğunu ifade etti. Karaca, özellikle yüz ve saç maskesinde çok iddialı olduklarını vurgulayarak, “Bu alanda kozmetik pazarının lideriyiz” dedi. 

Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden talep artıyor 
Ünal Karaca, doğal ürün geliştirmede yatırımlara devam edeceklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Hedefim Dermokil’i dünya markası yapmak. Yurtdışında da Türkiye’deki kadar biliniyor. 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Arap ülkeleri de var. Avrupa’da Almanya, Hollanda, Fransa da var. Çin’e de çok iyi ürün satıyoruz. Avrupa’da doğal ve organik ürünlere ilgi Türkiye’den daha fazla. Ortadoğu’da da kadınların cilt maskesi kullanım oranı bizden yüksek. Kalite, güven ve doğallık, Dermokil markamızın yurtdışında da hızlı büyümesini sağlıyor. Özellikle Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden talep artıyor. Yakın zamanda var olan ülke sayısını daha da artıracağız. Her yıl yüzde 30-50 arasında büyümeyi hedefl iyoruz. 8 yıllık yeni bir firma olmamıza karşın 50 yıllık bir firma algısı oluşturduk. Dünya markası olmak için yol haritamızı çizdik. Tanıtıma ağırlık vereceğiz. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılacağız. Üniversitelerle işbirliği halinde olacağız. Bilimsel çalışmalara devam edeceğiz. Ar- Ge ve inovasyona ağırlık vereceğiz.” 

Yurtiçi ve yurtdışından danışmanlık hizmeti aldıklarını, 10’u Ar-Ge biriminde 110 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Karaca, bundan sonraki yatırımlarını da Sivas’a yapacağını söyledi.