KoçSistem Azerbaycan pazarına açılıyor

Koçsistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri Şirketinin kurduğu "KoçSistem Azerbaycan", Bakü'de düzenlenen etkinlikte kamuoyuna tanıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri Şirketi'nin kurduğu "KoçSistem Azerbaycan", Bakü'de düzenlenen etkinlikte kamuoyuna tanıtıldı. 

Toplantıya, Azerbaycan İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakan Yardımcısı İltimas Memmedov, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, Azerbaycanlı milletvekilleri, bilgi ve iletişim alanında yatırımları bulunan iş adamları ve davetliler katıldı. 

Bakan Yardımcısı Memmedov, ülkesinde her alanda olduğu gibi bilgi teknolojileri alanında da büyük ilerlemeler kaydedildiğini söyleyerek, KoçSistem yetkililerine "Tam zamanında geldiniz" dedi.  

KoçSistem'in faaliyetlerini takip ettiğini ve daha önce Türkiye'de bu şirketin çalışmalarını yerinde izlediğini bildiren Memmedov, Bakü'de kurulan şirketin hem KoçSistem'e hem de Azerbaycan'a katkı sağlayacağını kaydetti. 

KoçSistem Genel Müdürü Nalbantoğlu ise katılımcılara Koç Holding ve KoçSistem'le ilgili bilgi vererek şirketlerinin 70 yıllık tecrübeye sahip olduğunu ve bu sürenin teknoloji dünyasında çok önemli olduğunu belirtti. 

70 yıllık yolculuklarına güzel bir başlangıçla Azerbaycan'da da devam edeceklerini ifade eden Nalbantoğlu, burada da iyi noktalara geleceklerini söyledi. 

Nalbantoğlu, Azerbaycan'ın bölgenin merkez ülkelerinden biri olduğunu ve burada daha rahat iş yapma olanaklarının bulunduğunu belirtti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ülkesi için belirlediği "2020 Vizyonu"nun kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Nalbantoğlu, burada mevcut ekonominin iki kat büyütülmesinin hedeflendiğini kaydetti. 

2020 yılında 130 milyar manatlık Gayri Safi Milli Hasılaya ulaşılmasının bilgi teknolojiler sektörü olmadan mümkün olmayacağını bildiren Nalbantoğlu, iki kat büyüyen ekonomiye karşı bilgi teknolojileri alanında dört kat büyüme hedeflendiği bilgisini aldıklarını söyledi. 

Bilgi teknolojileri sektörünün dört kat büyümeden ülke ekonomisinin iki kat büyümesinin mümkün olmayacağını ifade eden KoçSistem Genel Müdürü, şöyle konuştu: 

"Tüm bu fırsatları ön plana aldığımızda, buraya yatırım yapma ve yerel oyuncu olarak Azerbaycan şirketleriyle birlikte hareket etme kararı verdik. Burada ticari olarak büyümek ve teknoloji sektöründe yerel oyuncularla Azerbaycan dışı pazarında bir ekosistem oluşturma, birlikte hareket edebilme kabiliyetine kavuşma beklentisi içerisindeyiz. Buradaki faaliyetimize sadece para kazanmak olarak değil, burada üretilen değeri uluslararası pazara açmak anlamında bir iş ortaklığı gözüyle de bakıyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir