Kordsa Global, TİM İnovalig İnovasyon Stratejisi birincisi

Kordsa Global, İnovasyon Stratejisi birincilik ödülüne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Improve Inovalig Ödülleri sahiplerini buldu. Kordsa Global, İnovasyon Stratejisi birincilik ödülüne layık görüldü.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakan'ı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla 5 Aralık'ta gerçekleşen törende, Kordsa Global İnovasyon Stratejisi kategorisinde birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekstil elinden aldı. Sayın Erdoğan, Kordsa Global'in başarısını kutlarken, inovasyon çalışmalarını takdir etti. Kordsa Global, bu ödülle birlikte Ar-Ge ve inovasyon alanında 2015 yılı içinde üçüncü ödülünü kucaklamış oldu.

Kordsa Global'in inovasyon ve Ar-Ge alanında başarılarını örnek olarak gösteren ve markaya başarılarından dolayı teşekkür eden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Kordsa Global şirketimiz kendi alanında hep öncü olmuştur. Ar-Ge ve inovasyon kültürü DNA'sında olan ve uzun vadeli inovasyon stratejisi olan şirketler sürdürülebilir başarıyı yaşatacaklardır. Türkiye'nin, global rekabette gücünü ortaya koymasının ve global ekonomide söz sahibi olmasının yolu inovasyon kültürünün DNA'mıza işlenmesi ile mümkün olacaktır" dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"TİM'i bu başarılı ve teşvik edici organizasyondan dolayı tebrik ediyorum. Kordsa Global ekibini de bu ödülden dolayı gönülden kutluyorum."

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun da Kordsa Global'e tebrik ve teşekkürlerini şu sözlerle iletti:

"Sabancı Topluluğu olarak vizyonumuz, farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamaktır. Kordsa şirketimiz, mevcut işlerinin yanı sıra yeni alanlarda ve iş modellerinde büyüme tutkusuyla, kurumsal girişimcilikte lider ve örnek olmuştur. Türkiye'de ve dünyada inovasyon alanında öncü olan Kordsa Global'i ve değerli çalışanlarımızı canı gönülden kutluyorum."

Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, ödül ile ilgili şunları söyledi:

“Buluşlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımız ile inovasyon alanında TİM Improve İnovalig Ödülleri'nde İnovasyon Stratejisi kategorisinde birinci seçilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir Türk şirketi olarak, Türkiye'den dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Improve İnovalig Ödülü'nü, bu başarımızın bir mükafatı olarak görüyoruz. 2008 yılından beri Kordsa Global Ar-Ge Merkezi'yle, teknoloji liderliğini sürdürmek için, Türkiye ve yurt dışında alanında söz sahibi üniversitelerle iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Artık “açık inovasyon" kavramı çerçevesinde teknoloji lisanslamayı konuşuyoruz. Ürün ve süreç inovasyonları ile başlayan mükemmellik anlayışı bugün artık şirket içinden çıkarak başka şirketlerin paylaşımına sunulduğu bir platform haline geldi ve iş birliklerine dönüştü. Rakiplerimiz, bizim teknolojimizi kullanmak üzere talepte bulunuyor. Ar-Ge konusunda olduğu gibi “açık inovasyon"da da sadece Türkiye'de değil, global pazarda da iz bırakma hedefiyle çalışıyoruz. Bu değerli ödüle bizi layık gördüğü için Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne teşekkür ediyoruz. Sürekli bir iş olarak gördüğümüz Ar-Ge çalışmalarından doğan yeni buluşları, inovatif ürünlere dönüştürüp tüm dünyayla buluşturmayı hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir