Ladin Mobilya, makine parkını genişletip kapasiteyi artıracak

Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük, her yıl değişen bir konsept anlayışı ile üretim yaptıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Kayseri OSB'de 25 bin metrekare alan üzerinde üretim yaptıklarını belirten Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük, tek vardiyada günlük 100 adet koltuk takımı, 400 adet kanepe, 250 adet yatak, 250 adet baza üretebildiklerini kaydetti. Üretimi artırmak için makine parkını genişletmek istediklerini açıklayan Böyük, "2015 yılında yüzde 25'lik bir büyüme kaydettik. Bu kapsamda üretim alanındaki yatırım planlarımız devam ediyor. Makine parkını genişleterek, kapasiteyi artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Müşterilerinin talepleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Sedat Böyük, Kayseri'de mobilya sektöründe ilk 10 üretici arasında yer aldıklarını söyledi. Ladin Mobilya olarak geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarına dikkat çeken Böyük, "Tek vardiyada günlük 100 adet koltuk takımı, 400 adet kanepe, 250 adet yatak, 250 adet baza üretiyoruz. 450 satış noktası ile yurt genelindeki müşterilerimize hizmet veriyoruz" diye konuştu. 

"Her yıl değişen bir konsept anlayışı ile üretim yapıyoruz" 

Müşteri memnuniyeti açısından sürekli yeni modellere yöneldiklerini anlatan Sedat Böyük; satış sonrası hizmet, her yıl değişen konseptler ve fuardaki çalışmalar gibi konulara hassasiyetle yaklaştıklarını bildirdi. Böyük, "Ar-Ge çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor. Ayrıca fuarları yakından takip ediyoruz. Fuarların ardından bayilerimize yeni ürünlerimizi sunuyoruz. Tercih edilen ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturmak için kataloglarımızda paylaşıyoruz" dedi. 

Ladin Mobilya'nın Kayseri OSB'de, 25 bin metrekarelik alanda, 250 kişilik ekiple üretim yaptığını söyleyen Sedat Böyük, yurt genelinde 450 satış noktalarının bulunduğunu bildirdi. Söz konusu noktalara bölge bayilikleri ve müdürlükleri aracılığı ile ürün gönderdiklerini anlatan Böyük, satış sonrası hizmetin de yine aynı şekilde bayileri tarafından sağlandığını, halen 22 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. 

2015 ila 2016 yılına ilişkin performansları hakkında değerlendirmelerde bulunan Böyük, "2015 yılında yüzde 25 büyüdük. Bu yıl farklı ise renk ve desenlere sahip, ergonomik ürünlerle büyümeyi devam ettireceğiz. Yeni ürünlerimizle, bu yıl pazarda daha iddialıyız" ifadelerini kullandı. 

"Hızlı üretimi önemsiyoruz" 

Tesislerindeki makine parkını genişletmek için de çalışma yaptıklarına değinen Sedat Böyük, "Panel mobilya kısmı için yeni makineler almayı planlıyoruz. Yumuşak grup dediğimiz koltuk, kanepe üretimi bölümümüzde de gelişmiş makineleri bünyemize katarak, içe dönük çalışmalarla hızlı üretim özelliğini yakalamak istiyoruz" açıklamasını yaptı. 

Sektördeki kronik sorunlarına çözüm bulunması halinde hem ihracat yaptıkları ülke sayısını hem de satışları artırabileceklerini ifade eden Sedat Böyük, sorunların çözümü noktasında devlet desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Özellikle yüzde 18'i bulan KDV oranının düşürülmesini tüm firmaların beklediği yönünde görüş bildiren Böyük, "Çünkü bir tekstil ürünü yüzde 8'lik KDV ile alıp, mobilyayı yüzde 18 KDV ile satıyoruz. Aradaki açığı kapatmak zorunda kalıyoruz. Eğer KDV oranı sektörde düşürülürse rekabet gücümüz artar" dedi.