Lufthansa'dan Premium Economy Class

Yeni rahat koltuklar ve yüzde 50’ye kadar daha fazla yer sayesinde, uygun fiyatlarla yeni bir seyahat deneyimi Lufthansa'nın Premium Economy Class hizmetiyle müşterilerine sunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Berlin’de düzenlenen ITB 2014’in açılış gününde, bir dünya prömiyeri yapıldı: Lufthansa’nın yeni Premium Economy Class’ı sektör uzmanlarına bugün tanıtıldı. Bu yeni seyahat sınıfı için rezervasyonlar mayıs ayından itibaren yapılabilecek ve bu sınıf Kasım 2014’den itibaren, ilk olarak Boeing 747-8’lerde kullanılmaya başlanacak. Söz konusu yeni koltuklar, oniki aylık bir dönem içinde aşamalı olarak bütün uzun mesafeli uçuş filosuna yerleştirilecek.

Lufthansa German Airlines’ın  Satış, Ürün ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi  Jens Bischof, 25 numaralı salonda bulunan Lufthansa standında yaptığı sunumda, “Premium Economy Class’ımız, uygun fiyatlar ile daha çok konforu bir araya getiren yepyeni bir seyahat deneyimi yaratacak. Koltuklar yolculara, Economy Class’a göre yüzde 50’ye kadar daha fazla yer sağlayacak ve uluslararası rekabet ortamında bizi premium segmentte konumlandıracak.” dedi.

Bu yeni ürün sayesinde Lufthansa, başka havayollarında benzer bir seyahat sınıfında uçuş yapan veya seyahatle ilgili kurallar gereği Economy Class’ta uçan, iş nedeniyle veya özel nedenlerle seyahat eden birçok yolcunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Lufthansa’nın tam yatırılabilen koltukları olan Business Class lansmanı sonrasında, Economy ve Business Class arasında çok daha büyük bir fark ortaya çıkmış oldu. Bunun sonucu olarak, çok daha fazla yer ve konforun yanı sıra başka birçok ürün özelliği de olan, ancak ortalama fiyatlar açısından Business değil Economy Class’a daha yakın olan, yeni Premium Economy Class için yer açılmış oldu. Bu adımla Lufthansa, 35 yıldır ilk defa yepyeni bir seyahat sınıfını da başlatmış oluyor.

Bischof, “Özellikle yeni koltukların tasarımı ve özellikleri, Lufthansa’da daha önce de başarıyla yürüttüğümüz bir süreç olan, satış ortaklarımızla bir arada yolculara yönelik olarak yaptığımız kapsamlı araştırmaların ve çalışmaların ürünüdür. First ve Business Class’ı yeniledikten sonra, sadece bir yıl içinde uzun mesafe uçan 106 uçağımızın hepsindeki 3.600 koltuğun yenilenmesi, beş yıldızlı bir havayolu olma yönünde bir adım daha attığımız anlamına gelmektedir.” dedi. “Yeni Premium Economy Class’ta her yıl 1,5 milyondan fazla yolcu olacağını tahmin ediyoruz.”

Yüzde 50 daha fazla yer ve “Alman mühendisliği”  

Yeni koltuklar Kiel’deki müller/romca Industrial Design şirketiyle tasarlandı ve Konstanz Gölü yakınlarında koltuk üretim şirketi ZIM Flugsitz tarafından üretildi. Yeni koltuklar, uçak türüne göre 3 santimetreye kadar daha geniş ve yolculara daha çok özel alan sağlıyor; ayrıca her bir koltuğun kendine ait geniş bir kolçağı olması ve koltuklar arasında konsol olması sayesinde, yanlarda yaklaşık 10 santimetre daha fazla yer sağlıyor. Koltuklar arkaya doğru daha fazla yatırılabiliyor ve koltuklar arasındaki mesafe ciddi oranda artarak 38 inç veya 97 santimetre haline geldi. Bu sayede yolcuların, Economy Class‘a  kıyasla yaklaşık bir buçuk kat daha fazla yeri olabiliyor. Başlıklar istenen yüksekliğe ayarlanabiliyor ve başın daha konforlu olması ve daha çok desteklenebilmesi için başlığın kenarları kıvrılabiliyor. İkinci sıradan itibaren yüksekliği ayarlanabilir ayak destekleri ve (teknik nedenlerden dolayı) birinci sıradaki entegre ayak destekleri, yolcuların daha da rahat etmesini sağlıyor. Koltukların çevresinde bulunan şişe koyma yeri, elektrik prizi, yolcuların eşyalarını koyması için birçok bölüm gibi pratik özellikler sayesinde, daha hoş ve rahat şekilde seyahat edilebiliyor.

Premium Economy yolcuları için ek hizmetler 

Her biri en fazla 23 kilogram olan iki parça bavula izin verilmesi sayesinde yolcular, Economy Class’a  kıyasla iki kat daha fazla bavulu ücret ödemeden yanlarında götürebilir. Yolcular, 25 euro ödeyerek, yola çıkmadan önce Lufthansa Business Lounge’ların konforundan yararlanabilir. Daha önce bu salonlar sadece statü müşterilerinin kullanımına açıktı ve bu salonlara ödeme yapılarak girilemiyordu. Check-in ve uçağa binişin yanı sıra, el bagajı konusundaki kurallar Economy Class ile aynı.

Premium Economy yolcuları uçuş sırasında da daha üstün hizmet alacaklar: bu yolculara uçağa bindiklerinde hoş geldiniz içeceği verilecek ve koltuklarında onlara özel şişe su ve içinde pratik seyahat aksesuarları olan kaliteli bir seyahat kiti hazır olacak. Bu yeni sınıfa uygun menülerde sunulan yiyecekler, porselen tabaklarda servis edilecek.

Yolcular, önlerindeki koltuklarda bulunan dokunmatik ekranları kullanarak kapsamlı uçuş esnası eğlence programını kullanabilirler. Ayrıca aynı zamanda video oyunları için kumanda olarak da kullanılabilen uzaktan kumandayla bu programlara erişebilirler. Economy Class’taki ekranlardan en az 2 inç daha büyük olan ekranlar, uçakların türüne göre 11-12 inç (28-30 santimetre) büyüklüğünde. Ayrıca uçaklarda, uçuş esnasında eğlence sistemini tamamlayan çok çeşitli dergi ve gazete de var.

Uçak türüne göre 52 kadar koltuk ve çekici fiyatlar 

Lufthansa Premium Economy Class, Business ve Economy Class arasında, açıkça işaretlenmiş farklı bir kompartımandır. Kaliteli bir tasarımı olan bu bölümde, uçağın türüne göre 21 ile 52 koltuk bulunmaktadır. Bu yeni sınıf, bu sonbaharda başlanacak ve 2015’in yazında sona erecek biçimde aşamalı olarak alt filo bazında uygulamaya sokulacak. Yeni koltukların kullanılmaya başlanacağı ilk alt filo Boeing 747-8 olacak.

Yeni Premium Economy Class’ta  fiyatlar, Business Class’tan çok Economy Class’a daha yakın olacak; Kuzey Atlantik’i aşan veya Asya’ya gidiş dönüş uçak biletinin fiyatı, ortalama 600 euro daha fazla olacak.

Premium Economy Class’ın lansmanı, Lufthansa’nın 2015’e kadar yerde ve uçuş esnasında bütün sınıflarda uygulamayı planladığı birçok iyileştirme adımını tamamlayacak. Bu aşamaya gelindiğinde, bütün uzun mesafeli filoda yeni First ve Business Class olacak; bu da uçaklara 7.000 yeni koltuk yerleştirilmesi anlamına gelecek. Kabinlerin iç kısımlarına ek olarak, hem uçuş sırasındaki hem de yerdeki hizmetler de geliştirilecek. Burada amaç şirketin, hizmet ve ağırlama konusunda derin bir anlayışa sahip, iyi bir ev sahibi olarak özelliklerini daha da görünür hale getirmektir.