Mekpan yapı fuarında ürünlerini tanıttı

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'ndeki Yapı Fuarı- Turkey Build İstanbul'a katılan Mekpan Panel, gelen ziyaretçilere ürünlerini tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halil YILMAZER

KONYA - YEM Fuarcılık tarafından İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yapı Fuarı- Turkey Build İstanbul'a katılan Mekpan Panel, Türkiye ve Dünyanın birçok ülkesinden gelen ziyaretçilere ürünlerini anlattı.

Mekpan Metal Panel Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, Konya 3. Organize Sanayi Bölgesindeki 8 bin metrekare kapalı, 36 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 44 bin metrekare alandaki fabrika alanında 2011 yılından bu yana üretim gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yapı sektöründe çatı ve cephe paneli uygulamalarında klasik çözümler dışında yeni ve modern çözümler sunduklarını söyleyen Katırcı, "Yüzey profilinde Post panel, Siding panel ve Sinüs panel gibi yeni ürünlerimizle, dolgu malzemesi olarak Poliüretan(PUR) ve Polizosiyanürat(PIR) uygulamamızla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekteyiz. Yıllık 2 milyon 500 bin metrekare üretim kapasiteli makine parkurumuz ile hizmet veriyoruz" dedi.

Ürünler iç ve dış piyasaya sunuluyor

Sandviç Panel kullanımını hedeflediklerini dile getiren Katırcı, "Çatı ve cephe paneli üretiminde boyalı alüminyum, naturel alüminyum, boyalı galvaniz sac, membran veya kraft kâğıt kullanabiliyoruz. Ürettiğimiz en modern çatı ve cephe panellerini iç ve dış piyasaya sunuyoruz. Üretime başladığımız ilk yılda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve TSE belgelerini alarak çevre adaptasyonunu sağlıyoruz" açıklamalarını yaptı.

"Dünya pazarında söz sahibi olmak istiyoruz"

Dünya pazarında söz sahibi olmayı hedeflediklerini ifade eden Katırcı, "Dünya pazarına büyük önem veren firmamız, üretim hacmini yüzde 20 arttırarak günlük üretim kapasitesini 10 bin metre kareye çıkardı. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firmamızın ürünleri uygulamada daha pratik ve ekonomiktir. Yirmiden fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz" diyerek bundan sonra dünya pazarında söz sahibi olmayı hedeflediklerini belirtti.

"Amacımız ekonomiye katkı vermek"

İhracat hacimlerinin şu anda yüzde 15 olduğundan bahseden Katırcı, "Ağırlıklı olarak İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Irak, İran, Fas, gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra ihracata ağırlık vererek üretimimizin yüzde 30'unu ihraç etmek istiyoruz. Türkiye genelinde 30 bayisi var ve ihracatımızı büyütmekle birlikte bayi ağımızı genişletmek istiyoruz. Artan talepler noktasında da üretim kapasitemizi arttıracağız. Ar-Ge çalışmalarına daha ağırlık vererek yeni ürünlerimizin kalitesini artırırken, yeni üretimlerde düşünmekteyiz. Bütün amacımız şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine ve istihdamını katkı vermektir" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir