Mesa, 280 konuta 3 bin talep aldı

Mesa, 280 bağımsız üniteden oluşan yeni projesi Mesa Koz projesini satışa çıkardı. Kozyatağı’ndaki projede daire fiyatları 642 bin TL’den başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Gayrimenkul sektörünün köklü firmalarından Mesa, 280 bağımsız üniteden oluşan yeni projesi Mesa Koz projesini satşa çıkardı. Kozyatağı’nda ilk projesine 1 ayda 3 bin talep alan şirket, bunun yüzde 10’nu ise satışa çevirdi. Dün yapılan projenin basın toplantısında konuşan Mesa üst yönetiminden Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, Mesa’nın kalite ve güvencesinin yanı sıra sunduğu yüksek yaşam standartlarıyla fark yaratttığını belirterek, “Kozyatağı’ndaki ilk projemiz olan Mesa Koz projemizde çok kısa bir ön talep sürecimiz olmasına karşın, 1 ayda 3 bini aşkın ön talebimiz oldu” dedi. Boysanoğlu, 670 milyon liralık yatırımla hayata geçen projenin yüzde 10’unu sattıklarını belirttti.

2017 lansman yılı olacak

2017’nin kendileri için lansman yılı olacağını söyleyen Mert Boysanoğlu, “Mesa Koz bu yılın ilk lansmanı oldu. Bunun dışında 4 tane İstanbul’da 1 tane Bodrum’da olmak üzere yeni projeleri satışa çıkarcağız” dedi. İstanbul’daki projeler için Maltepe’de Carrefour’un olduğu araziyi satın aldıklarını aktaran Boysanoğlu, “Maltepe’de ayrıca Büyükbakkalköy’de proje yapacağız. Bunun yanı sıra Beykoz’da ise iki ayrı noktada projemiz olacak” diye konuştu. Bodrum projesi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Boysanoğlu, bu projenin 220 dönüm üzerinde yapılacağını ifade etti.

Mesa’nın aynı zamanda yurtdışında geliştirici olarak da yer aldığını söyleyen Mert Boysanoğlu, “Polonya’da 2007’den beri aktifiz. Genellikle 200 -300 daireli projele yapıyoruz. Polonya’da elimizde ciddi bir arsa stoku var. Ayrıca Varşova’da üniversite binasını satın aldık. Burada da loft tarzı bir yaşam sunacağız” Boysanoğlu, Macaristan Budapeşte’de yeni bir proje planladıklarını, 80 dönüm büyüklüğe sahip arazilerinde karma bir proje yapacaklarını kaydetti.

Üst katları geniş dairelere ayırdı

Mesa Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu ise 280 bağımsız bölümden ve 28 kattan oluşan Mesa Koz projesinde 19’uncu kata kadar 1+1’ler ve 2+1 gibi daha küçük dairelere yer verdiklerini belirterek, “Projenin 19’uncu katında ise tüm bağımsız birimlerin kullanabileceği, çok özel bir lounge hizmeti verilecek. 19’uncu katın üstünde daha büyük 2+1’ler, 3+1 daireler ve 4+1 penthouse seçenekleri bulunacak”dedi. Mesa Koz, İstanbul’un en önemli ulaşım merkezlerinden biri olan Kozyatağı Kavşağı’nın hemen yanı başında bulunduğunu aktaran Tolga Bıyıklıoğlu şu bilgiyi verdi:“Mesa Koz, Anadolu Yakası’ndaki tüm önemli ulaşım arterlerinin kesişme noktasında yer alıyor. Projemiz, Sahilyolu, Minibüs Yolu, E-5, TEM, Şile Yolu, açılacak Kuzey Marmara Yolu’na ve Boğaz köprülerinin her üçüne birden kolay ve doğrudan bağlanma imkanı sağlayan kesişme noktasında yer alıyor. Kadıköy – Pendik metro hattı Kozyatağı Durağı’na ise birkaç adımlık yürüme mesafesinde. Bunun yanı sıra dileyenlere Bağdat Caddesi’ne 5 dakikada ulaşıp, yürüyüş yapma imkanı da sunuyor.”

3 bin 560 TL’lik taksitlerle ev sahibi yapıyor

Metrekare fiyatının 11 bin liradan başladığı Mesa Koz’da lansmana özel yüzde 5 indirim yapılırken, peşin ödemelerde ise yüzde 15 indirim sağlanıyor. Projeye özel hazırlanan ödeme planı, yüzde 30 peşin, 1 ve 2 yıl sonra yüzde 25 oranlarında iki ara ödeme ile kalan yüzde 20 oranındaki ödemenin ise 36 eşit takside bölünmesinden oluşuyor. Projede sunulan ödeme planı ile 3 bin 560 TL’lik taksitlerle 1+1 ev sahibi olmak mümkün. Mesa Koz’da 1+1 seçenekleri brüt 64 m2 ile 105 m2 arasında değişen 642 bin TL’den başlayan fiyatlara, 2+1 seçenekleri brüt 113 m2 ile 192 m2 arasında değişen 1 milyon 41 bin TL’den başlayan fiyatlara, 3+1 seçenekleri ise 180 m2 olarak 1 milyon 896 bin TL’den başlayan fiyatlara satılıyor. Projenin en üst iki katında yer alan 4 adet penthouse dairelerin başlangıç fiyatı ise 3 milyon 469 bin TL’den başlıyor.