NASA’ya çalışan Abalıoğlu 2 bin kişiye istihdam sağlıyor

Türkiye’de 16 şirket ile bakır, kağıt, tekstil, enerji, bilişim, nano teknoloji ve maden gibi 7 ana sektörde faaliyet gösteren Abalıoğlu Holding’in iştiraki Er-Bakır, NASA gibi yüksek teknoloji uygulayıcılarının bakır iletken ihtiyaçlarını karşılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMİNE ŞİMŞEK

DENİZLİ - Türkiye’de 16 şirket ile bakır, kağıt, tekstil, enerji, bilişim, nano teknoloji ve maden olmak üzere 7 ana sektörde faaliyet gösteren Abalıoğlu Holding, holding bünyesinde 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Grup hakkkında bilgi veren Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Abalıoğlu, 1981 yılında kurulan iştirakleri Er-Bakır’ın, elektrolitik bakır iletken sektöründe üretim yaptığını dile getirerek, “İSO’nun Türkiye’nin 500 büyük firması 2015 yılı listesinde 29’uncuydu. Er-Bakır, ABD’de kurduğu C.N.Wire Corporation isimli şirketiyle gerçekleştirdiği satışlarıyla, kendi alanında Türkiye’den ABD’ye yapılan ihracatın lider firması konumundadır. Er-Bakır; günümüzde başta ABD, İtalya, İngiltere, Almanya olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapmakta olup, NASA gibi yüksek teknoloji uygulayıcılarının, kablo ve cihaz üreten teknoloji devi şirketlerin bakır iletken ihtiyaçlarını karşılamaktadır” dedi.

Bir diğer iştiraklerinden Dentaş Kağıt’ın 1985 yılında kurulan viyol tesislerinde kalıplanmış selülozik ambalaj malzemesi ürettiği bilgisini veren Abalıoğlu, “Ülkemiz yumurta viyolü sektöründe pazar lideri konumundayız. Yeni makine yatırımlar sonucu ürün çeşitliliği, üretim kalitesi ve kapasite anlamında önemli adımlar atmıştır. Dentaş Kağıt, Romanya’da SC Dentaş Romania SRL şirketini kurmuş, 2006 yılında üretim faaliyetlerine başlamıştır. Balkan ülkeleri yumurta viyolü pazarında önemli bir paya sahiptir. 2014 yılında da Aksaray’da ülkemizdeki ikinci üretim tesisi kurulup üretime başlanmıştır” diye konuştu.

Abalıoğlu, İtalyan Marchi&Fildi SPA ile yüzde 50 ortaklıkla kurdukları yenilikçi bir iplik firması olan Filidea’nın ana üretim tesisinin Denizli’de olduğunu kaydederek, “İtalya’nın Biella şehrinin Piemonte bölgesinde ise Ar- Ge merkezinin yanında ayrıca bir iplik boya tesisi bulunmaktadır. Filidea’nın bünyesinde pamuklu sistem kısa elyaf, kamgarn ve open end olmak üzere farklı tip iplik eğirme sistemleri var, 1990 yılında Denizli’de kurulan Abalıoğlu Tekstil de, yılda 10 bin ton iplik kapasitesine sahip. Denizli’deki üretim tesisinin bir bölümünü Mısır’daki yeni tesise kaydırma kararı aldık. Bu amaçla 2006 yılında Mısır İskenderiye’de temelleri atılan CSA Textile Egypt S.A.E. tesisi 2008 yılında üretime geçti” dedi.

Açık Kart, altyapı ve danışmanlık hizmetleri veriyor

Oğuz Abalıoğlu, 2012’de kurulan Açık Kart Bilgi Teknolojileri AŞ’nin yazılım altyapısı ve danışmanlık hizmetleri verdiğini belirterek, “Ayrıca ödeme sistemleri ve tahsilat altyapısı ile de finansal teknoloji alanında hizmetler sunmaktadır. Açık Kart firmamızla ön plana çıktığımız en önemli alan, yazılım ekibimiz tarafından TÜBİTAK enformatik öncelikli proje desteği alarak geliştirilen ve anlık kişiselleştirilmiş kampanya, sadakat ve ödeme sistemlerini tek çatı altında birleştirip 360 derece omni-channel müşteri etkileşimi sağlayan, gerçek zamanlı olarak müşterilere hizmet sunan Streamix platformumuz. Açık Kart şirketimizle; büyük verinin oluşması ve bununla ilgili ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda veri işleme uzmanlığımızı sunabileceğimiz, büyük veride hızlı aksiyonların alınabileceği projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Şirketimiz, üç ülkedeki 30’dan fazla şehirde, 50’ye ya kın AVM ve 100’ü aşkın perakende marka sına hizmet veriyor. Kamu sektörüne de hizmet veren Açık Kart, trafik elektronik denetleme sistemleri (TEDES), trafik kontrol ve sinyalizasyon ile akıllı kavşak sistemleri (AKS), kent güvenlik yönetim sistemleri (KGYS-MOBESE), plaka tanıma sistemleri (PTS), dinamik mesaj sistemi (DMS) ve belediyelerin sosyal yardım çalışmaları kapsamında sosyal yardım kartları ,sosyal market çözümleri, kampüs kart, akıllı otopark çözümleri, tahsilat sistemleri hizmetleri ve çözümler sunmaktadır” açıklamasını yaptı.

Nanofiber bazlı ürünler de üretiyoruz

2014 yılında kurulan Abalıoğlu Teknoloji firması ile nano teknoloji konusunda uzman Ar-Ge ekibi ile nanofiber bazlı ürünlerin üretimi konusunda hizmet verdiklerini belirten Abalıoğlu, “Yenilikçi ürünümüz HIFYBER, yüksek filtrasyon verimi uygulamaları için tasarlanmış olup, yapısında bulundurduğu yüksek kalitedeki nanofiber sayesinde düşük basınç düşümü, yüksek filtrasyon verimi ve dayanaklılık sağlamaktadır. Güçlü Ar-Ge altyapımız ve nanofiber teknoloji konusundaki derin bilgi birikimimiz, çeşitli filtre bezlerinden ve farklı filtre sınıfl arında üretim yapmamıza ve böylece müşterilerimizin ürün geliştirmesine çözüm sağlamaktadır. Abalıoğlu Doğal Kaynaklar AŞ yurtiçinde ve yurtdışında baz metallerde arama ve üretim yapmak üzere kurulmuştur. Hedefimiz Türkiye’de ve yurtdışında geliştireceğimiz yeni projelerle önemli bir maden arama ve üreticisi firma haline gelmek ve bu bağlamda dünya standartlarındaki en iyi arama ve üretim teknolojilerini kullanarak, Türk ekonomisine katkıda bulunmaktır" dedi.