Nelipide, fast food pidesi 'Pideor'la dünyaya açılacak

Önce pide zinciri kurdu. Sonra dondurulmuş pideyle lüks otellere, marketlere girdi. Avrupa’da 13 ülkede distribütörlükler oluşturdu, ihracata başladı. Şimdi 400 şubeli fast food zinciri kurma planları yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ordulu firma Aktaşlar Lezzet Grubu, ‘Ordu Pidesi’ni marka yaptı. Dondurdu, market rafl arına soktu. Şimdi 90 saniyede hazırlanabilecek şekilde fast food’unu üreterek 400 şubeli uluslararası bir zincir yaratma projesi üzerinde çalışıyor. Aktaşlar Lezzet Grubu’nun tarihi, 1981’de Cevdet ve Nurettin Aktaş kardeşlerin 8 masalı pide dükkanı ile başlamış. Ordu’daki 4 dükkan halen ‘Aktaşlar Pide’ markasıyla faaliyette. 2001’de yönetimi devralan ikinci kuşaktan Tamer Aktaş, 2011’de ‘Nelipide’ markasını oluşturarak İstanbul’a açılmış. Nelipide adıyla ilk şubelerini 2013 yılında Kadıköy Bağdat Caddesi’nde açmış. Sonra Ataşehir ve Beylikdüzü şubeleri gelmiş. Şimdi sırada İstanbul – Etiler’de yeni bir şube açmak ve ardından da Ankara’ya açılmak var.

Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Franchise vermiyoruz. Çok yaygın değil, çok iyi olmak istiyoruz” dedi.

Nelipide dükkanlarında sadece pide satılmıyor. Ordu’nun bütün yöresel lezzetleri de var. Pancar ve fasulye diblesi, Melocan, Sakarca mıhlaması, pırasa, bezelye, galdirik ve sakarca kayganası, kara kabak kızartması, Gürcü dolması bunlardan bazıları.

Nelipide markası için franchise başvuruları aldıklarını belirten Aktaş, bunların hiçbirini değerlendirmediklerini dile getirdi. Yüzde 100 misafir memnuniyeti istediklerini söyleyen Tamer Aktaş, “60’ın üzerinde franchise başvurusu var ama bunların hiçbirini değerlendirmedik. Yerinde üretim olduğu için işin başında duran kişiler çok önemli. Tüm şubelerimizi kendimiz açmak istiyoruz” dedi.

Dondurdu, markete girdi

Tamer Aktaş’ın pide konusundaki ilk atağı dondurulmuş pide konusunda. 3 – 4 yıl çalışarak dondurulmuş pide üreten şirket, birçok önemli markaya, catering şirketine ve Migros, Macro gibi önemli marketlere dondurulmuş pide üretiyor. Marketlerde başka markayla soğutucular içinde görülen pidelerin önemli kısmının üreticisi Aktaşlar! Tamer Aktaş, “Hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Eksi 40 derecede şokladığımız donmuş ürünlerimizi birçok ünlü otel zincirine, marka ve markete gönderiyoruz” dedi.

Fast-food sektörüne girecek

Aktaş, son günlerde ‘Pideor’ markası üzerinde çalışıyor. Bu projenin ana fikri, pideyi fast food yapmak! 400 şubeli bir iş planı yapmış. 5-6 çeşit pide olacak. Tamer Aktaş, “Özel bir fırınımız var, 90 saniyede ürünü pişiriyor. Siz paranızı öderken ürününüz hazırlanmış olacak. Arabistan ve Katar ile bu konuyu görüştük, prensipte anlaştığımız firmalar var. 3 tane Kıbrıs’a verdik, ama henüz faaliyete geçirmedik. Çünkü ilkini burada açıp ondan sonra franchise vereceğiz. 200-250 bin TL arasında yatırımla kurulabilecek. İçecek, patates kızartması ve pide şeklindeki doyurucu bir Pideor menü 14 ila 15 TL civarında olacak” dedi.
Ordu OSB'de 4 bin metrekarelik fabrikada üretim yapan Aktaşlar Lezzet Grubu’nun 400’ü aşkın çalışanı bulunuyor. Aralık ayında 54 kadın işçi alınan fabrikada 150 tane de pide ustası var. Günlük 200 bin adet pide üretme kapasitelerinin bulunduklarını dile getiren Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “İlaç üretilebilecek hijyende çalışıyoruz. Şu an bunun 3’te 1’i civarında üretim yapıyoruz. Bunu daha da artırabiliriz” diye konuştu.

Karavanaya girmek istiyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda ürünlerinin tüketildiğini belirten Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Askeri karavanaya girmek istiyoruz. Ürünlerimiz kantinlerinde satılıyor. Şartnameleri hazır, testlerden geçti ve analizler yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı’nda bütün kuvvetler ve komutanlıklardan gelecek olanlara bir sunum yapacağız. Onlara sunumda hem ürünleri tattırıp hem de ürünleri anlatacağız” dedi.

Distribütörlük ile 13 ülkeye açıldı

Şimdi pide ihracatını gündeme alan şirket altyapı çalışmalarına ve denemelere başlamış. “Gürcistan’a dondurulmuş pide gönderdik. Avrupa’ya göndermek için ürünlerimiz şu an gümrükte. Avrupa’da 13 ülkede distribütörlük oluşturduk. İhracatın provaları başladı. Bu gidenler marketler için. Catering için de ayrı bir çalışma var. İlerleyen zamanlarda tek bir depo açıp 13 ülkeye oradan dağıtmayı düşünüyoruz. Katar’da da çok sıcak bakılıyor ürünlerimize. Odak noktamızda Arabistan, Dubai var. Fuarlara katılıyoruz, bu yıl ürünleri dışa açacağız” diyen Tamer Aktaş, İstanbul’da 3 tane olmak üzere Ankara, Samsun ve Ordu’da da dondurulmuş ürün depoları bulunduğunu söyledi. Bu sayede hızlı sevkiyat yaparak tedarik zincirini yönettiklerini belirten Aktaş’ın ikinci önemli gündemi fast food pide.