Nükleer devi Türk şirkete ortak oldu

Fransız Assystem Türk mühendislik şirketi Envy'nin yüzde 51 ortağı oldu. Envy halihazırda Akkuyu ve Sinop nükleer santral projelerinin saha mühendisliği çalışmalarını yürütüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyada nükleer mühendislik hizmetleri konusunda en büyük ikinci firma konumunda olan Assystem, nükleer santral saha mühendisliği yapan ilk Türk şirketi Envy'e ortak oldu. 

Envy ve Assystem yetkilileri katıldıkları 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde iş birliğinin detaylarını paylaştı.

Global bir mühendislik şirketi olan Assystem’in Envy’nin hisselerinin yüzde 51’ini satın alarak Türkiye’ye ve mühendislik servislerine duyduğu güveni ortaya koyduğunu belirten Envy İş Geliştirme Direktörü Alper Yahşi, mevcut güçlerini Assystem ile birlikte uluslararası arenaya taşımak için bu iş birliğine gittiklerini söyledi. Assystem’in global alandaki bilgi ve birikimlerini bu ortaklık yoluyla Türkiye’ye aktarmanın yolunu açtıkların söyleyen Yahşi, “Artık Avrupa dahil olmak üzere hizmetlerimizi yurtdışında da sunabilme imkanına sahibiz, Türkiye’deki projelerdeyse çok ileri aşamalarda yer alabiliyoruz” dedi.

'En büyüğü olmayı hedefliyoruz'

Assystem Energy Transition & Infrastructures (ET&I) Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Branche ise, bu işbirliğinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, Türkiye’nin nükleer programını destekleyen en büyük nükleer mühendislik şirketi olmayı hedeflediklerini bildirdi. Branche, dijital teknolojiler, güvenlik ve siber güvenlik konularında da Türkiye’nin önde gelen mühendislik şirketlerinden birinin oluşmasını sağlamak istediklerini açıkladı.

Envy, iki önemli projede yer alıyor

Türk şirketi Envy, Akkuyu ve Sinop nükleer santral projelerinin saha mühendisliği çalışmalarını yürütüyor.