Oyak Çimento'nun karı yüzde 35 arttı

Oyak Çimento'nun halka açık beş şirketinin 2. çeyrek net kârı 116.6 milyon lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Oyak Çimento'nun halka açık beş şirketinin ikinci çeyrekte net kârı bir önceki çeyreğe göre yüzde 35 artışla 116.6 milyon lira oldu.

Oyak Çimento bünyesindeki halka açık şirketler arasında Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento ve Aslan Çimento  yer alıyor.

Oyak Çimento grubu şirketlerinden KAP'a yapılan açıklamaya göre, beş şirketin ikinci çeyrekteki toplam cirosu ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 38 artışla 437.9 milyon lira olarak gerçekleşti.

Açıklamaya göre, faaliyet kârı aynı dönemlerde yüzde 119 artarak 131.8 milyon liraya ulaşan şirketlerin ikinci çeyrekte FAVÖK marjı yüzde 35.5 oldu.

Açıklamada, 2016 yılının ilk çeyreğine kıyasla artan satışlar ve alınan önlemlerle düşen maliyetlerin birim kârlılığını yükselttiği ifade edildi.

Açıklanan son verilere göre, 2016 Mayıs sonu itibarıyla konut, altyapı ve diğer kamu yatırımları ile Türkiye çapında çimento talebinin yüzde 14 büyüdüğünün ve büyümede en önemli yeri Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinin aldığının belirtildiği açıklamada, "Büyümenin yılın ikinci yarısı boyunca azalarak devam etmesi ve yılsonu iç talebin 2015 yılına göre yüzde üç ile yüzde beş arasında artması tahmin edilmektedir" denildi.

Halka açık beş tane olmak üzere altı çimento ve bunlaradikey entegre iki beton ve bir kağıt torba şirketinden oluşan
 Oyak Çimento'nun yıllık 11.3 milyon ton klinker kapasitesi ve yüzde 15.8 cari pazar payı bulunuyor.