Parıltım Yemek, bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor

Geçtiğimiz yıl yüzde 20’lik büyüme kaydettiklerini belirten Parıltım Yemek Genel Müdürü Bahadır Aydın, 2017 yılında yüzde 20 organik büyüme hedeflerini dile getirerek inorganik büyüme fırsatlarına da açık olduklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖKHAN KARAKURT

İSTANBUL - Parıltım Yemek’i 2010 yılında babasından aldığı destekle kurduğunu dile getiren Parıltım Yemek Genel Müdürü Bahadır Aydın , 1984 yılından bu yana yemek sektöründe hizmet verdiklerini söyledi. Yerinde yemek hizmetleri, taşıma yemek hizmetleri, cafe, restaurant, toplantı ve mobil catering hizmeti gibi müşterilerin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda yiyecek içecek hizmeti sunduklarını aktaran Aydın, sundukları bu hizmetlerle ilgili konsept geliştirerek, markalara yer verdiklerini dile getirdi.

2016 yılında yüzde 20’lik büyüme kaydettiklerini açıklayan Bahadır Aydın ‘’ bu oran son 4 yılın en düşüğü olmasına karşılık, şirketimiz açısından en sağlıklı yıl oldu diyebilirim. Çünkü Pazar çeşitliliğini arttırdık, okul, hastane gibi alanlara ağırlık verdik. Sektörümüzde her 50 yemek bir kişi istihdamı, her yeni iş yatırım demek. 2016 yılında 500 yeni kişi istihdam ettik ve İzmir Kemalpaşa Organize Sanayide günlük 15 bin yemek kapasiteli yeni bir merkezi üretim mutfağı açtık’’ ifadelerini kullandı.

Bu yıla yönelik büyüme hedeflerinden söz eden Aydın, yüzde 20’lik organik büyüme planladıklarını ve inorganik olarak da büyüme fırsatlarına açık olduklarının bilgisini paylaştı. Temel ilkelerinin organik olarak sağlıklı büyümek, inorganik olarak da fizibilitesi yapılmış doğru alımlar gerçekleştirmek olduğunu aktaran Aydın, ‘’ Sektörümüzde her sene, hesabını doğru yapamayan onlarca firma batıyor. Günün sonunda mağdur olan sadece kendisi değil; müşterisi, çalışanı, tedarikçisi, herkes mağdur oluyor. Gıdada fiyat artışlarının genel endekslerin üzerinde olması, Mesleki eğitim almış iş gücünün azlığı, Yatırım ağırlığının ithal ürün olan, paslanmaz çelikten imal mamuller olması, dolayısı ile dövize bağlı maliyetler, Çiğ girdideki en ağırlıklı kalem olan etin en pahalı olduğu ülkelerden biri olmamız, sağlıksız ve denetimden uzak rekabet koşullarının olması sektörün başılca sorunları arasında yer alıyor.

'Çalışanlarımıza yıllık 65 saat eğitim veriyoruz'

Parıltım Yemek olarak kendi bütçlerinden çalışan başına yıllık 65 saat eğitim planlayıp ve uyguladıklarını aktaran Aydın, ’’Eğitimlerimiz tabii ki öncelikle gıda güvenliği, hijyen, İş sağlığı ve güvenliği, çevre, ilk yardım konularında. Bu konularda sadece eğitim vermekle kalmıyor, her çalışanımıza birer kitapçık veriyor ve de takibini yapıyoruz. Mesleki eğitimler ve işbaşı eğitimlerinin yanında kişisel gelişim, eğitici eğitimi, takım çalışması gibi temel eğitim olarak gördüğümüz eğitimleri veriyoruz. Firmamızda yöneticilerimiz aynı zamanda eğitici olarak yetiştiriliyor, eğitimlerin uygulayıcısı ve takipçisi oluyorlar. Ticaret ve kazanma kadar paylaşmayı da ilke edinmiş bir şirketiz. Koçluk yaptığımız öğrencilerimizi burs vererek destekliyor, catering sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencimize fabrikalarımızda pratik ve teorik eğitim veriyoruz. Onları sektöre kazandırmaya çalışıyor, mezun olduktan sonra sektörde çalışsınlar diye koçluk yapıyoruz. Hizmet verdiğimiz okullarda “Mutfağını Keşfet” projemiz kapsamında öğrencileri beslenme konusunda bilinçlendirmeye ve sağlıklı gıdaları sevdirmeye çalışıyoruz’’ dedi.

Kadınları çalışma hayatında desteklediklerini belirten Bahadır Aydın, orta kademe yöneticilerinin yüze 58’i, çalışınlarının ise yüzde 38’i kadınlardan oluştuğunu dile getirdi. Ayrıca özellikle okuyan kız çocuklarına destek vermeye çalıştıklarını vurgulayan Aydın, kurum olarak aydınlığa giden yolun kadınların siyaset ve ekonomiye katılımından geçtiğine inandıklarını söyledi.