Pegasus, hisse satışı iddialarını yalanladı

Pegasus'un ilk çeyrek yolcu sayısı yüzde 7.4 artışla 5.76 milyon oldu. Öte yandan şirket, hisselerin bir kısmının Katarlı yatırımcılara satıldığı iddialarını yalanladı. Pegasus bugün yüzde 7'yi aşan prim yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sosyal medyada Pegasus hisselerinin bir kısmının Katarlı yatırımcılara satıldığı yönünde iddialar yer alırken; Pegasus'tan Reuters'a yapılan açıklamada bu iddiaların
doğru olmadığı belirtildi.

Pegasus CEO'su Mehmet Nane sosyal medyada yer alan satışla ilgili söylentilerin doğru olmadığını belirterek, "Böyle bir gelişme olsa zaten KAP'a bildirmek zorundayız" dedi.

Gün içerisinde yüzde 7'yi aşan primle 15.59 liraya kadar yükselen Pegasus hisseleri saat 15:15'te yüzde 5.65 primle 15.33 liradan işlem gördü.

Hissedeki yükselişle ilgili değerlendirmede bulunan bir havacılık analisti, "Şirketin ilk çeyrek büyümesi çok güçlü geldi. Özellikle doluluk oranındaki yükseliş beklentilerin
üzerinde. Sonuçlar hisselere de güçlü yükseliş getirdi" dedi ve ekledi: "Hisse satışı söylentileri ise uzun zamandır konuşulan birşey. Bunun da hissedeki yükselişte belki bir miktar etkisi olmuş olabilir. Ancak beklentilerin üzerindeki ilk çeyrek sonuçlarının hisseye güçlü alım getirdiğini söyleyebiliriz."

İlk çeyrekte 5.7 milyon yolcu taşıdı

Öte yandan Pegasus'un ilk çeyrek yolcu sayısı yüzde 7.4 artışla 5.76 milyon oldu. Pegasus'un cuma akşamı KAP'a bildirdiği Ocak-Mart trafik sonuçlarına göre, doluluk oranı ise 4.79 puan artışla yüzde 80.9 olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde yolcu sayısı iç hatlarda yüzde 4.3 artışla 3.63 milyon, dış hatlarda yüzde 12.6 artışla 2.11 milyon oldu. Doluluk oranı iç hatlarda 4.29 puan artışla yüzde 85.5, dış
hatlarda ise 5.89 puan artışla yüzde 74.1 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir