Penta, 2017'de halka açılmayı planlıyor

Şirket, 2016 yılında dağıtıcısı olduğu tüm markalarda liderliği, 2017 yılında ise halka açılarak yeni satın almalarla yola devam etmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin önde gelen teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji, 25. yılı geride bırakırken şirketin mevcut durumuna ilişkin bilgileri ve önümüzdeki dönem hedeflerini düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Tamamlanmak üzere olan 2015 yılını 1,5 milyar liranın üzerinde ciroyla kapatacak olan şirket, 2016 yılında dağıtıcılığını yaptığı tüm markalarda lider olmayı, 2017’de ise halka açılarak yeni satın almalarla yola devam etmeyi hedefliyor.

Gerçek ve yerel bir başarı hikayesi

Girişimcilik konusunun ve “Türkiye’den garaj hikayesi çıkar mı?” tartışmalarının henüz gündemde yoğun şekilde yer almadığı 90’ların başında dört üniversite öğrencisi tarafından küçük bir ofiste kurulan Penta, 25 yıllık geçmişinde pek çok ilke ve başarıya imza attı. Bugün dağıtıcılığını üstlendiği 50’den fazla küresel markaya ait 7000 çeşit ürün ve 6000’in üzerinde iş ortağı bulunan şirketin sadece 2015 yılı içerisinde tescil edilen başarılardan bazıları ise şöyle:

Bilişim 500 araştırmasında ilk 10’a giren Penta Teknoloji, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM Ürünleri” kategorisinde Birincilik Ödülü’nün sahibi oldu. Kısa süre önce açıklanan “Accenture Dijitalleşme Endeksi” raporu sonuçlarına göre “Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanlarının Toptan Ticareti” kategorisinde “Türkiye’nin En Dijital Şirketi” seçilen şirket son olarak “Capital 500 - Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi” araştırmasında “Karlılığını En Çok Artıran Şirket” ödülünü aldı.