Poseidon, ‘deniz keyfi pahalıdır’ yargısını kırmak için Tuggy’yi geliştirdi

Poseidon, 5 metrenin altındaki Tuggy markalı teknenin üretimine başlıyor. 5 metrenin altında olduğu için vergiden muaf olacak Tuggy'nin satış fiyatı 35 bin TL olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmirli Poseidon Mühendislik ve Gemi İnşaatı Şirketi, amatör balıkçı ve dalgıçlar ile ailece deniz keyfi yapmak isteyenler için tasarladığı Tuggy markalı teknenin üretimine temmuz ayında başlıyor. İlk etapta 4,90 metrelik modeli üretilecek Tuggy, 5 metrenin altında boya sahip olduğu için vergiden de muaf olacak.

Poseidon Yönetim Kurulu Başkanı Burak Acar, pek çok deniz sevdalısının vergi yükü ve bağlama ücretlerinin yüksekliği nedeniyle tekne sahibi olmaktan çekindiğini, bu düşüncede olan insanlara da tekne sahibi olma keyfi yaşatmak için yola çıktıklarını belirterek, “Orta halli her ailenin sahip olabileceği, evinin garajında ya da bahçesinde park edebileceği çok özel bir tasarım geliştirdik. Daha sonraki etaplarda 6,70 ve 8,90 metrelik modellerinin üretimini gerçekleştireceğiz” dedi.

İhracatta başarı hedefliyor

Acar, şu bilgileri verdi: “Güneş panellerini motorumuzun akülerini şarj etmede kullanabileceğiz. Çok kolay kullanılan Tuggy, 5 metrenin altında olduğu için vergiden muaf olacak. Kış aylarında marina masrafları ortadan kalkacak. Bir römorkör üzerinde otoparkta rahatlıkla park edebilir ve kumsalı olan her yerden denize indirilebilinir. Fiyatı 35 bin TL olacak. Bu fiyat en ucuz otomobillerin fiyatının dahi altında.”

Acar, başta Kanada, ABD, Hollanda olmak üzere, önemli bir ihracat başarısına imza atacaklarını söyledi.