"Direk ve kereste talebini karşılıyoruz"

Kayseri Entegre Ağaç Sanayi, tam otomatik tomruk işleme hattıyla yıllık 20 bin metreküp tomruk işleyecek kapasiteye sahip.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri Entegre Ağaç Sanayi Genel Müdürü Mustafa Okutan, kereste ve orman ürünleri alanında tecrübelerini birleştirerek, 2012 yılında Kayseri Entegre Ağaç Sanayi adlı firmayı kurdu.

5 bini kapalı 28 bini açık, 33 bin metrekarelik alanda imalat yapan Kayseri Entegre Ağaç Sanayi, bölgenin en büyük kereste ve palet tesisine sahip. Tam otomatik tomruk işleme hattıyla yıllık 20 bin metreküp tomruk işleyecek kapasiteye sahip olan firma, yerli ve ithal inşaatlık kereste ürünleriyle müteahhit firmalarına hizmet veriyor.

Kayseri Entegre Ağaç Sanayi Genel Müdürü Mustafa Okutan, "Kayseri'de ilk ve tek emprenye tesisini faaliyete geçirdik. Kullandığımız bütün ahşap malzemelerini vakumlu basınç yöntemiyle işlemden geçirerek, çürüme ve böcek zararlılarına karşı ömrünün 10 kat daha uzamasını sağlıyoruz" dedi. Bölgenin en büyük kurutma ve ISMP15 fırınıyla, bakanlıkça verilen ahşap ambalaj malzemeleri işaretleme izin belgesine sahip olduklarını ifade eden Okutan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yurt içi ve dışına sevkiyatta kullanılan palet ve sandık ile sanayicimize hizmet sunuyoruz. Tornalama hattımız sayesinde 50 santimetre ile 6 metre boy-9 santimetre ile 25 santimetre çapına kadar ağaç üretimi yapıyoruz. Firma olarak, gerek teknolojinin getirmiş olduğu imkanlar, gerekse emprenye tesisi ile kullanılan orman emvalinin en az fire ve uzun kullanım ömrüyle gereksiz ağaç israfının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ormanlarımızı daha etkin bir şekilde ve daha az kesim yapılarak kullanılmasını ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda kapalı alanımızı 15 bin metrekareye çıkaracağız. Uluslararası standartlarda kereste ve ambalaj imalatı yaparak, müşterilerimize hizmet sunmaya çalışıyoruz. Teknolojik gelişmelerle kendimizi sürekli yeniliyoruz. Sektörümüzde ürün yelpazesi, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumuyla tercih edilen, güvenilir, önde gelen ve küresel ölçekli bir şirket olmayı hedefliyoruz."