"Finansal eğitim projesi başlatacağız"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





SAMSUN - ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye genelinde finansal eğitim projesi başlatmayı düşündüklerini belirterek, "Belki çocuklara da bu eğitimi vereceğiz. Belli yaş gruplarındaki çocuklara hikaye kitapları bastırmayı düşünüyoruz, örneğin tasarrufu öğreten" dedi.
Abay, Samsun İş Kadınları Derneği'ni (SAMİKAD) ziyaretinde, Samsun'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Türkiye ekonomisine paralel bankacılık yapmaya çalıştıklarını anlatan Abay, Türkiye'de tasarruf açığı bulunduğunu kaydetti.
ING Bank'ın Türkiye'deki lider tasarruf bankalarından biri olmayı hedeflediğini anlatan Abay, şöyle devam etti:
"Turuncu Hesap adıyla Türkiye'de olan en güzel tasarruf hesabını açtık. Tasarrufla ilgili ürünlere banka olarak çok yatırım yapıyoruz. Tasarruf, Türkiye'deki bankalar için karsız bir ürün. Hatta biz Turuncu Hesabı çıkardığımızda zarar ettik. Bunu bilerek yaptık. Çünkü bu ülkede uzun süre kalacağız. 'Ekonomiye paralel bankacılık yapalım, ilk yıl zarar edelim' dedik. Ama bunun sonucunda bankamızda küçük tasarruf sahiplerini tasarruf yapmaya alıştırıp, 5 yıl 10 yıl sonra bize müşteri tabanı oluşturulmasını sağlayacağız, oluşmaya da başladı. Bununla büyük gurur duyuyoruz."

Çocuklara tasarrufu öğreten hikaye kitabı

Sosyal sorumluluğun kendileri için önemli bir alan olduğunu vurgulayan Abay, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatacaklarını söyledi.
Tasarruf odaklı banka olmalarından dolayı finansal eğitimi önemsediklerini ifade eden Abay, şunları kaydetti:
"Finansal eğitime sahip olmayan kesimlerde, (çeşitli yaş grupları olabilir, kadınlar olabilir) bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı Koç Üniversitesi ile yapacağız büyük ihtimalle. Çeşitli kurumları da yanımıza alarak Türkiye genelinde bir finansal eğitim projesi başlatacağız. Çok basit finansal bilgileri öğreteceğiz. Kişilerin kendi hayatlarındaki finansal kararları doğru yönetmeleri için. Çünkü bankacı olarak biz de çok fazla yanlış yönlendirmeyle karşılaşıyoruz. Kişi işe girecek ne yapacağını bilmiyor. Bizim bu eğitimlerde vereceğimiz bilgiler hap gibi olacak. Belki çocuklara da bu eğitimi vereceğiz. Belli yaş gruplarındaki çocuklara hikaye kitapları bastırmayı düşünüyoruz, örneğin tasarrufu öğreten."
Ziyarette, dernek başkanı Münevver Uğurlu tarafından Abay'a ve ING Bank Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır'a plaket takdim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir