Reform Sünger, yeni pazarlarda pay sahibi olmak istiyor

Reform Sünger, Ar-Ge çalışmaları ile ürün yelpazesini genişletip, yeni pazarlarda pay sahibi olmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - 2013 yılının Ocak ayında Kayseri OSB'de faaliyete başlayan Reform Sünger, kısa bir zaman sonra 1 Kasım 2014 yılında strafor üretim fabrikasını kurdu. 5 bini kapalı, bin metrekaresi açık olmak üzere 6 bin metrekare üzerine kurulu olan strafor fabrikasında paketleme ve ambalaj alanında mamul üretiliyor.

Reform Sünger Genel Müdürü Hüseyin Budak, "Strafor fabrikamızda paketleme ve ambalaj alanında mamul üretiyoruz. Strafor fabrikamızın alanı 5 bini kapalı, bin metrekaresi açık olmak üzere 6 bin metrekare. Bu alanda makine parkımızı genişletmeyi düşünüyoruz. Reform sünger olarak da sünger fabrikalarından çıkan kullanılmamış sünger firelerini tekrar değerlendiriyoruz. 6 bin 500'ü kapalı ve 13 bin 500 metrekaresi açık alanda sünger geri dönüşümü yapıyoruz" dedi.

Bondex'in ekonomik olması firmaları rekabetçi kılıyor

Reform Sünger Genel Müdürü Hüseyin Budak, yıllık 3 milyon 600 bin kilogram kırpık sünger, 1 milyon 800 bin kilogram granül blok sünger, 1 milyon 200 bin adet kırlent dolumu ve 300 bin metre küp sünger kesimi kapasitesine sahip olduklarını ifade etti. Otomotiv, mobilya, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere hammadde ve yarı mamul sağladıklarını açıklayan Budak, "Bondex (rebounded) sünger üretimi yapan Kayseri merkezli bir firmayız. Yatak, yumuşak grup (oturma grubu), inşaat, otomotiv sektörlerindeki firmaların bondex süngerini yoğun bir şekilde kullanmasına kapasitemizle destek veriyoruz. Bondex'in ekonomik ve ergonomik oluşu, bu firmaları daha rekabetçi kılıyor. Yapmış olduğumuz üretimle sünger atıklarını yeniden kullanır hale getirip, ekonomiye katkı sağlıyoruz" dedi.

Türkiye'de sünger geri dönüşümü konusunda kurulmuş en büyük üretim kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Reform Sünger Genel Müdürü Hüseyin Budak, "Bu bağlamda yeni ürünler oluşturarak ve kendi markamızla çok fazla sektöre hitap etmeyi, satış ve ciroyu artırmayı istiyoruz. Bu çerçevede çevre mevzuatlarını yerine getirerek, çevre izin ve lisans belgesi almaya hak kazandık. Ar-Ge çalışmalarımız ile ürün yelpazemizi genişletip, yeni pazarlarda pay sahibi olmak istiyoruz. Sektörümüzde ulusal standartlarda yapmış olduğumuz üretimi sürekli geliştirerek, yol gösterici olmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.